Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Datakriger i nettet

LONDON (Dagbladet): FBI har nå arrestert datanerden David Smith, anklaget for å ha laget og spredd det ødeleggende Melissa-viruset, og mye tyder på at viruset er oppkalt etter dataekspertens tidligere kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Smith er en ensom mann. Han bor i en liten leilighet i 400 Matawan Avenue i Aberdeen i staten New Jersey. Han blir beskrevet som en spesiell ung mann: Talentfull på jobb, men sky og tilbaketrukket privat.

David Smith flyttet til New Jersey fra Deerfield Beach i Florida, der han lenge hadde et forhold til en toppløs danser som het Melissa.

I Florida drev han sitt eget selskap, men dette ble slått konkurs i 1996. Da pakket Smith sakene sine, tok med seg 170000 kroner i gjeld, og flyttet til ny jobb i New Jersey.

FBI jobbet lynraskt etter at Melissa spredte seg som ild i tørt gress. De jobbet seg fram til David Smith i hans lille leilighet, og arresterte ham.

David Smith valgte å kaste datamaskinen sin da han skjønte at FBI var på sporet etter ham, men den er nå beslaglagt.

Det er blitt antydet at David Smith produserte Melissa som et ledd i en privat krig mot giganten Bill Gates.

Dersom David Smith blir funnet skyldig, kan han bli dømt til mange år i fengsel.