Brygger til ny datakamp:

Datalagring kan splitte regjeringen

Frp legger press på regjeringen for å få igjennom kontroversielle planer om et halvt års lagring av nordmenns IP-adresser. Unge Venstre ber morpartiet stoppe saken.

GJELDER ALLE: Hvis Frp's forslag blir vedtatt politikk, vil alle få sine IP-adresser lagret av internettleverandørene, uavhengig av om de har gjort noe galt, i seks måneder. Det omtales som avgjørende i kampen mot nettovergrep mot barn. Bildet er fra politiets operasjon Dark Room. Foto: Simen Sunfjord Otterlei / NRK
GJELDER ALLE: Hvis Frp's forslag blir vedtatt politikk, vil alle få sine IP-adresser lagret av internettleverandørene, uavhengig av om de har gjort noe galt, i seks måneder. Det omtales som avgjørende i kampen mot nettovergrep mot barn. Bildet er fra politiets operasjon Dark Room. Foto: Simen Sunfjord Otterlei / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frp varslet bare kort tid etter sin regjeringsexit at de ønsket en ny kurs i justispolitikken, som de har styrt i seks år.

Nå utfordrer de regjeringen på å sørge for økt lagring av nordmenns IP-adresser.

Frp vil at internettleverandører skal få plikt til å lagre disse i seks måneder.

I dag er grensa 21 dager.

- Da jeg var justisminister, satte jeg i gang et arbeid i departementet for å finne ut hvordan dette kunne gjøres rent praktisk. Det arbeidet forventer jeg at nå er ferdig, og at Monica Mæland (H) kan fremme en lovproposisjon som Stortinget kan vedta ganske raskt, sier Per-Willy Amundsen (Frp).

Frps justispolitiske talsperson på Stortinget, som altså var justisminister for drøyt to år siden, viser til at flere europeiske land har friere regler enn Norge på området.

Derfor er informasjon om IP-adresser til nordmenn ofte tapt når politikolleger i andre land tar kontakt.

Ifølge Kripos ble hvert fjerde tips om nettovergrep i 2019 forkastet som følge av manglende lagringsplikt for IP-adresser, skrev Aftenposten tidligere i februar.

- Dette er avgjørende viktig for å stoppe overgrep mot barn, mener Amundsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer