Datamareritt for 165 Trondheims-lærere

TRONDHEIM (Dagbladet): Meningen var å øke lærernes interesse for og kunnskap om data. Men Trondheim kommunes hjemme-PC-avtale med Telenor er i stedet blitt et mareritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av KJELL-IVAR MYHR 368 lærere har sagt ja til tilbudet om en treårig leasingavtale, som gir dem rett til en egen hjemme-PC mot trekk i lønn. Skriftlig dokumentasjon samlet inn av lærer Arild Gjertsen ved Åsheim skole, viser at minst 165 av disse lærerne har store problemer både med datautstyret og brukerstøtten.

- Hvis mange lærere har lidd av datafrykt tidligere, så tør jeg ikke tenke på hvordan de har det i dag, sier Gjertsen.

Fungerer ikke

Selv har han inngått en avtale som koster om lag 700 kroner brutto pr. måned i tre år. Totalpris: rundt 17000 kroner. - Jeg fikk problemer med utstyret med en gang. Maskinen hengte seg opp og sluttet å fungere, sier Gjertsen. Han har vært i kontakt med brukerstøtten og kommunen, uten at det er blitt noen som helst orden på problemet.

Går til sak?

- Nå har jeg fått nok. Jeg har fått beskjed om at det ikke er mulig å si opp avtalen, men har gjort det likevel. Dette vil jeg ha en slutt på, om jeg så må gå rettens vei.

Gjertsens innsamling av dokumentasjon fra 165 andre lærere, viser at han slett ikke er alene om dataproblemene:

Det fortelles om en rekke situasjoner hvor maskinen henger seg opp, tekniske feil, modemproblemer og feil ved CD-brenner, skriver og CD-rom. Svært mange klager også på brukerstøtten.

Millionavtale

Avtalen, er verdt ni- ti millioner kroner og ble inngått mellom Trondheim kommune og Telenor i fjor vår. Nå er det fare for at den kan velte. Dette kan også få følger for forhandlingene de samme partene er i gang med om en hjemme-PC-avtale for samtlige av Trondheim kommunes ansatte. Lærerorganisasjonene er koplet inn, og vil ta kontakt med kommunen en av dagene.

kjell-ivar.myhr@dagbladet.no