Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SKJERPER SIKKERHETEN PÅ FLY:

Datamaskiner og ipader blir forbudt på fly mellom Midtøsten og USA

Trump fortsetter å komme med forbud mot land med muslimsk majoritet.

MANGE FORBUD: En rekke elektroniske apparat, som datamaskin, lesebrett, spill og padder, vil bli forbudt på mange flyavganger mellom USA og Midtøsten. Da må passasjerene klare seg med egne mobiltelefoner - eller skjermpene på flysetene, om de finnes. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix 
MANGE FORBUD: En rekke elektroniske apparat, som datamaskin, lesebrett, spill og padder, vil bli forbudt på mange flyavganger mellom USA og Midtøsten. Da må passasjerene klare seg med egne mobiltelefoner - eller skjermpene på flysetene, om de finnes. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA iverksetter nå ett forbud mot at passasjererne har med seg store elektroniske apparater på alle fly som går mellom USA og land med muslimsk majoritet, melder Al Jazeera.

Alt som er større enn mobiltelefoner skal holdes borte fra kabinen. Forbudet blir ifølge Al Jazeera offentliggjort i dag. Årsaken til at forbudet allerede er kjent, er en pressemelding fra Royal Jordanian Airlines og en melding fra Saudi Arabias nyhetsbyrå.

Forbudet vil skje på alle direktefly fra USA som går til ti internasjonale flyplasser: Kairo i Egypt, Amman i Jordan, Kuwait by i Kuwait, Casablanca i Marokko, Doha i Qatar, Riyadh og Jeddah i Saudi Arabia, Istanbul i Tyrkia - samt Abu Dhabi og Dubai i De forente arabiske emiratene.

En talsmann sier til Al Jazeera at forbudet vil angå ni flyselskap.

Royal Jordanian-flyselskapet sier at mobiltelefoner og medisinske apparater er tillatt. Alt annet, som datamaskiner, ipader og andre tabletter, e-bok-lesere, dvd-spillere, elektroniske spill og kamera må legges i bagasjen som sjekkes inn. Det jordanske flyselskapet forteller at forbudet mot elektronisk håndbagasje gjelder deres avganger til New York, Chicago, Detroit og Montreal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media