Dataproblemer for Samordna opptak

For fjerde året på rad.

MANGE PLASSER IGJEN: Da resttorget åpnet klokken ni i dag var det ledige plasser ved 488 forskjellige studier og ved 36 forskjellige studieplasser. Bilde fra universitesplassen i Oslo.
Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
MANGE PLASSER IGJEN: Da resttorget åpnet klokken ni i dag var det ledige plasser ved 488 forskjellige studier og ved 36 forskjellige studieplasser. Bilde fra universitesplassen i Oslo. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange fremtidige studenter opplevde i dag til sin forargelse at nettsidene til Samordna opptak krasjet da resttorget åpnet klokken ni.

- Det går sakte på nettsidene nå, mange kommer ikke inn i det hele tatt desverre. Vi har ikke noe godt svar på hva som har skjedd, men det skyldes helt klart den store pågangen, sier Pål Kalvsjøhagen, informasjonsrådgiver i Samordna opptak til Dagbladet.

- Vi jobber på spreng for å løse problemet og håper det ikke vil ta altfor lang tid før sidene er oppe og går igjen, legger han til.

Også i fjor gikk nettsidene ned for telling da resttorget åpnet, og Kalvsjøhagen forteller at de jobbet med problemet i fjor høst og trodde  de hadde funnet feilen.

- Vi trodde problemet var løst og at det ikke villle skje igjen, sier han.

Nettavisen skriver at det er fjerde året på rad at nettsidene til Samordna opptak krasjer.

- Nok ledige plasser I årets hovedopptak fikk 74 526 personer tilbud om studieplass. Dette er 3174 flere enn i fjor, og en økning på 4,5 prosent.

- Det har vært en jevn økning, sier Kalvesjøhagen.

Men langt ifra alle takker ja til studieplassen sin, og når resttorget åpnet var det fortsatt mange gode studieplasser å velge imellom. Hele 488 ulike studier ved 36 forskjellige læresteder hadde i år ledige plasser etter hovedopptaket.

Kalvsjøhagen er ikke bekymret for at noen kan miste plasser de skulle ha hatt ettersom noen klarer å logge seg på, mens andre ikke engang kommer inn på nettsidene.

- Erfaringsmessig er det nok plasser til alle som logger seg på. Hvis noen mener de ikke har fått en plass de skulle ha hatt skal vi selvfølgelig ta tak i dette senere, sier han.

JOBBER PÅ SPRENG: - Vi trodde vi fant feilen og løste problemet i fjor, men det skjedde desverre igjen. Vi jobber på spreng for å løse problemet, sier infomasjonsrådgiver i Samordna opptak, Pål Kalvsjøhagen.  
Foto: Samordna opptak
JOBBER PÅ SPRENG: - Vi trodde vi fant feilen og løste problemet i fjor, men det skjedde desverre igjen. Vi jobber på spreng for å løse problemet, sier infomasjonsrådgiver i Samordna opptak, Pål Kalvsjøhagen. Foto: Samordna opptak Vis mer