PASSKAOS: Torsdag formiddag rammet dataproblemer flere av politiets systemer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PASSKAOS: Torsdag formiddag rammet dataproblemer flere av politiets systemer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Dataproblemer skaper passkaos

Torsdag morgen opplever politiet store dataproblemer.

Store dataproblemer hos politiet fører til at flere av politiets datasystemer er nede over hele landet. Dette har blant annet har skapt lange køer på passkontorene.

- Politiet har IKT-problemer som berører flere av politiets systemer. Passystemet vårt er berørt av feilen. Vi jobber med feilsøking, sier IKT-direktør Cato Rindal i Politidirektoratet i en pressemelding klokka 11.20.

Nødpass og pass

Det er mulig å bestille vanlig pass, men på grunn av IKT-problemene går dette noe saktere enn vanlig, opplyser politiet i en pressemelding litt over en time senere.

Feilen berører ikke utstedelse av pass, det vil si at personer som allerede har bestilt pass vil få disse i posten på vanlig måte.

Store køer
Ved flere passkontor over hele landet meldes det om store køer på grunn av problemene. Ved passkontoret i Fyllingsdalen forteller folk at de har ventet i flere timer, og de er ikke alene, skriver Bergens Tidende.

Politiets epostsystem skal også være ute av drift. NRK skriver at systemet for straffesaker også skal være påvirket.

Det er uklart hvor raskt systemene kan være på plass igjen. Feilsøkingen er i full gang.

Publikum kan kontakte politiet på vanlig måte. 02800 og nødnummeret 112 er uberørt av feilen.

Saken oppdateres.