Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dataprogram avslører eksamensjuksere

Tror du ingen vil oppdage deg om du kopierer en norskstil fra nettet? Pass deg - nå kommer dataprogrammet som identifiserer skolejukserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere lærere i Norge har uttrykt frustrasjon over at elever med enkle tastetrykk kan kopiere norskstiler og eksamensbesvarelser fra nettet. Nå kan de få hjelp fra Storbritannia, der dataeksperten David Walls har funnet løsningen på dette. Han har utviklet et program som kan avsløre om studenten virkelig har skrevet oppgaven selv.

Tatt i bruk

Programmet er allerede i bruk av den engelske domstolen for å teste hvem som har skrevet testamenter. Nå tar engelske lærere i bruk programmet. Det avanserte programmet gjennomgår setningsstruktur, vokabular, fraser og syntaks, og gir deg deretter en analyse av skrivestilen til hver enkelt skribent.

Hvis studentens stil varierer i stor grad fra denne analysen, kan mye tyde på at besvarelsen er kopiert.

Dataprogrammet vil bli spesielt nyttig i forhold til å ta nettsvindlerne. Mens de ivrigste unnasluntrerne tidligere betalte medelever for å skrive en stil, kan man nå kjøpe stiler over nettet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling