Dataspill forårsaket Swissair-ulykken?

Swissair skal slutte å tilby luksus-passasjerer høyteknologisk underholdning ombord i sine Boeing 747 og MD-jetfly. Etterforskere tror det kan være en sammenheng mellom spesial-tilbudet og flyulykken i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de 229 om bord mistet livet da et Swissair-fly styrtet i havet utenfor Canada 2. september i år. Etterforskere tror nå det kan være en sammenheng mellom ulykken og en feil i i det elektriske anlegget som styrer det elektroniske underholdningstilbudet. Ulykken skjedde etter at piloten meldte om røykutvikling i cockpit. Røyken kan ha kommet fra et overopphetet ledningsnett.

Den elektroniske underholdningen består blant annet av dataspill, interaktiv shopping og filmtilbud, opplyser Swissair-talsmann Erwin Schaerer til nettutgaven av Wired News.

En av mange teorier

Etterforskerne bygger teorien på et funn i vrakrestene. Funnet tyder på at det har oppstått brann i det elektriske systemet grunn av feilkoblinger. Kanadiske sikkerhetsmyndigheter understreker at det ikke er funnet sikre bevis for teorien ennå.

- Vi ønsker ikke å slenge ut teorier i hytt og vær. Dette er bare en av mange muligheter, sier en talsmann for sikkerhetsmyndighetene.

Swissair har valgt å avvikle det eletroniske underholdningstilbudet for sikkerhets skyld.