Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dataspill førte til økseoverfall

De to 14-åringene spilte voldelige dataspill. Deretter gikk de ut og overfalt en forbipasserende med øks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige fredag ble en mann overfalt av to maskerte personer da han var ute for å lufte hunden. Offeret fikk en øks i magen og måtte behandles på sykehus.

Gjerningsmennene var hardt sminket og hadde mørke klær. Politiet i Katrineholm i Sverige mente at overfallet kunne ha blitt utført av noen i psykisk ubalanse.

Men i går ble to gutter hentet av politiet mens de var på skolen. Etter bare en knapp time tilsto den ene gutten det groteske overfallet, skriver Aftonbladet.

Gutten har forklart politiet at mannen var en fiende i et rollespill. Før de gikk ut, spilte guttene dataspill sammen og sminket seg i ansiktet. Den ene av guttene tok med seg en øks.

- Ifølge gutten var det et spill for tiåringer. Det var tilfeldigheter som gjorde at akkurat den mannen ble angrepet, det kunne ha vært hvem som helst, sier Hans Toftelid, sjef for utredningsenheten, til Aftonbladet.

- Dette er en stor tragedie.

14-åringenes foreldre er varslet om overfallet, som kunne ha endt med døden for offeret. Guttene er for unge til å bli tiltalt for overfall. I stedet blir saken overlatt til sosialmyndighetene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media