Dataspill skal redde unge liv i trafikken

«Real Life Auto» er spillet som skal forebygge trafikkulykker.

REDDE LIV: Dette datapillet skal gjøre unge mer bevisst på egen opptreden i trafikken. Foto: Skjemdump «Real Life Auto», tryggtrafikk.no
REDDE LIV: Dette datapillet skal gjøre unge mer bevisst på egen opptreden i trafikken. Foto: Skjemdump «Real Life Auto», tryggtrafikk.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Antallet trafikkdrepte er i dag på et historisk lavt nivå. Likevel utgjør ungdomsulykker en meget stor andel av trafikkulykkene. Dette vil Trygg Trafikk og Gjensidige forsikring gjøre noe med. I dag lanserer de det nettbaserte spillet «Real Life Auto».Først må spilleren svare på en rekke spørsmål om egen adferd i trafikken. En blir blant annet spurt om en bruker bilbelte, og om man sier fra når noen kjører for fort.

Deretter begynner selve spillet. Det består av quizmoduler, minispill og filmer - noen til skrekk og advarsel.

Skremmende - En av filmene viser innføring av kateter hos en trafikkskadd rullestolbruker, forteller Alexander Wie Flaa, prosjektleder i Trygg Trafikk.

Etter å ha gått gjennom spillet, som tar rundt 45 minutter, får spilleren en attest på at han eller hun har gjennomført. Denne er personlig og kan veie positiv i en arbeidssøknad. Den første attesten varer i syv måneder. Når det drøye halve året er gått får man en påminnelse om å gå gjennom spillet på nytt.

- Dette er for at vi skal kunne stille de samme trafikkadferdsspørsmålene på nytt, for å se om spilleren har utviklet seg, forteller Wie Flaa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer