Datastyrt spøkelsesjakt

Ny teknikk skal avsløre britiske slottsspøkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med bærbar pc, elektromagnetiske følere, termokamera, fuktighetsmåler, barometer, termometer, lysbildeframviser og båndopptaker skal «Ghostbuster» Richard Wiseman avsløre spøkelsene ved Hampton Court i England én gang for alle.

Den grusomme Henrik VIII bodde på slottet på 16-hundretallet, og utallige historier har versert om spøkelsene i residensen. Hele 30 spøkelser skal ansatte og besøkende ha sett i slottsbygningen Hampton Court Palace.

Hikst og merkelig lukt

Spøkelsesjeger Wiseman fra universitetet i Hertfordshire ble tilkalt etter at to kvinner hadde besvimt i det såkalte spøkelsesgalleriet. Én ansatt ved slottet skal også ha sagt opp jobben sin etter en nattvakt. Det blir også rapportert om hikst i kardinal Wolseys soverom og merkelig lukt i garderoben. En jente skal ha fortalt om et ildsted som fortsatt føles varmt, selv om det ikke har vært bål på peisen på århundreder.

Vanskelig jakt

- En tredel av alle som kommer til slottet oppdager et eller annet, sier Wiseman.

Men selv om dr. Wiseman har alle tenkelige tekniske hjelpemidler i jakten på spøkelsene ved Hampton Court Palace, skal han likevel ennå ikke ha funnet noe spøkelse. Totalt har Wiseman lett etter spøkelser på slottet i ti år, og omkring midten av juni forventer han å kunne presentere resultatene av den avanserte spøkelsesjakten, melder avisa Die Welt.