Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Datasystem var nede - rammer flytrafikken i hele Europa

Problemer med et datasystem fører til store problemer i flytrafikken i hele Europa torsdag kveld, ifølge Aftonbladet. 

BOOKINGSYSTEM NEDE:  Datasystemet Amadeus, som brukes av «alle de største flyselskapene», var nede tidligere i kveld. Det har ført til forsinkelser i flytrafikken i hele Europa.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BOOKINGSYSTEM NEDE:  Datasystemet Amadeus, som brukes av «alle de største flyselskapene», var nede tidligere i kveld. Det har ført til forsinkelser i flytrafikken i hele Europa.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amadeus-systemet, som SAS og flere andre flyselskaper bruker til blant annet innsjekking var nede i omtrent 50 minutter tidligere i kveld. Ifølge pressetalsmann i SAS Fredrik Henrikssen er systemet nå oppe og går igjen. Men det er fortsatt forsinkelser.

- Vi har gjort så godt vi kan, og har jobbet med å sjekke inn passasjerene manuelt. Nå går noen av flyene omtrent som de skal, mens de som er verst rammet er opptil femti minutter forsinket, sier Henrikssen til Dagbladet.

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet ligger booking- og innsjekkingssystemet Amadeus nede, hvilket fører til at passasjerer ikke får sjekket inn på sine flyvninger.

  • Er du rammet av problemer i flytrafikken i kveld? Tips oss på 2400@db.no

Ifølge avisa har datasystemet, som brukes av «alle de største flyselskapene», vært nede siden 19.30-tida. Fredrik Elgh i Swedavia sier til avisa at problemene rammer flyvninger i hele Europa.

- Ja, det er de indikasjonene vi har, sier Elgh.

Avinors oversikt over flyvninger fra Oslo lufthavn viser at det er mindre forsinkelser på en rekke avganger.

Lasse Vangstein, pressetalsmann i Avinor, sier til Dagbladet at han kjenner til at flere selskaper skal ha hatt utfordringer i kveld, blant dem SAS:

- Akkurat nå er det er noen ytterst få forsinkelser i flytrafikken, opplyser han overfor Dagbladet klokka 20.45.

Dagbladet kommer tilbake med mer.