Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Datatabbe ga knallbillige Widerøe-billetter

Flere kjøpte seg billige USA-turer.

KNALLBILLIG: En datafeil ga i helgen kunder verden over råbillige flybilletter hos blant annet norske Widerøe.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
KNALLBILLIG: En datafeil ga i helgen kunder verden over råbillige flybilletter hos blant annet norske Widerøe. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En datafeil ga i helgen kunder verden over råbillige flybilletter hos blant annet norske Widerøe.

Feilen lå hos Amadeus, det internasjonale systemet for distribusjon av flybilletter, skriver Aftenposten.

Det var lørdag kveld at Amadeus sendte ut en hel del feil flypriser fordi de unnlot å føre opp drivstofftillegget som en del selskap opererer med. Dermed ble svært mange langdistansereiser, blant annet hos Widerøe, svært billige.

For eksempel lå en reise tur retur fra New York til Milano på den beskjedne summen av 915 norske kroner, mens nordmenn på flyprat.no beskrev at de fikk kjøpt flyturer fra Norge til Hawaii for 3.300 kroner.

Kommunikasjonssjef i Widerøe, Richard Kongsteien, bekrefter at en del reiser ble feil priset.

- Amadeus har publisert feil priser lørdag kveld, uten drivstofftillegg. Dette var det umulig for vårt system å oppdage, og det ble tydeligvis kjent gjennom diverse nettforum. Derfor ble det solgt mange billetter forholdsvis billig til USA. Usikker på om United vil trekke tilbake eller opprettholde dem, skriver han i en sms til Aftenposten.

Men Widerøe fortviler ikke. Tvert om sier Kongsteien at han tror feilen faktisk vil bli lønnsom for Widerøe fordi selskapet nå får en god omsetning på en tid der det ellers er veldig stille.

(NTB)