Datatilsynet vil begrense Remas handlehistorikk

Datatilsynet mener Rema 1000 vil spare for lenge på dine kjøpsdata i Æ-appen. Fem år er altfor lang tid, synes tilsynet.

RÆMA: Rema 1000s kundeapp kom i januar 2017. Siden appen selv bare er ett år gammel har de heller ikke data per nå som går mer enn ett år tilbake i tid. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
RÆMA: Rema 1000s kundeapp kom i januar 2017. Siden appen selv bare er ett år gammel har de heller ikke data per nå som går mer enn ett år tilbake i tid. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter Datatilsynets kontroll sier Rema 1000 seg villig til å slette informasjon om hvilke varer du har handlet etter tre år, skriver VG.

– REMA 1000 har siden lansering av Æ hatt en god dialog med Datatilsynet og sikret at vi følger personvernloven. Vi følger Datatilsynets anbefaling om lagringstid, skriver direktør for Verdikjede i Rema 1000, Irmelin Stølen, til VG.

Når man handler med appen registreres hvilke varer du handler, beløp, rabatter, dato og klokkeslett, hvilken butikk du handlet i og hvordan du betalte for varene, ifølge kontrollrapporten. Appen ble lansert for ett år siden.

– Datatilsynet kan forstå at det å gi kunden en oversikt over og innsikt i sine kjøp, kan ha en viss verdi. Samtidig har vi vanskelig for å se at det virkelig er nødvendig å lagre kjøpsdata, ned til hver minste detalj, i fem år for det formål å kunne gi kunden oversikt, står det i tilsynets kontrollrapport.

Tilsynet peker også på at konkurrentene Coop og Trumf sletter slike data etter henholdsvis to og tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer