FORSINKELSER:  En rutinemessig oppdatering endte med datakrøll ved kontrollsentralen i Stavanger. Det medfører store forsinkelser på flyginger til og fra Vestlandet i morgentimene. Foto. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FORSINKELSER: En rutinemessig oppdatering endte med datakrøll ved kontrollsentralen i Stavanger. Det medfører store forsinkelser på flyginger til og fra Vestlandet i morgentimene. Foto. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Datatrøbbel fører til store forsinkelser i flytrafikken

Rammer flytrafikken til og fra Vestlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dataproblemer fører i dag til store forsinkelser på flygninger til og fra Vestlandet.

- Det oppsto problemer i forbindelse med en rutinemessig softwareoppgradering på kontrollsentralen ved Stavanger lufthavn i natt. Det er har dermed oppstått problemer med den automatiske oppdateringen av flydata, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen ved Stavanger lufthavn til Dagbladet.

Problemene medfører at flydataene må legges inn manuelt, som igjen begrenser kapasiteten. Forsinkelsene rammer hele Vestlandet, som er kontrollsentralens område.

- Akkurat nå er det 12 landinger i timen. Det er under halvparten av det vi har behov for. I tillegg er det en reduksjon i antall helikopterlandinger, sier Lorentzen.

Det samme gjelder for Flesland.

- I Bergen får vi avgårde 12 fly i timen, og det er halvparten av normalen, sier lufthavnsjef Adelheid Nes ved Flesland lufthavn.

Det er foreløpig usikkert når problemet er rettet opp, og flyene går som normalt igjen.

- Vi oppfordrer passasjerene til å følge med på Avinors nettside for å få oppdatert informasjon om våre flytider, og og kontakte hvert enkelt selskap for å få vite flytidene, sier Nes.