Datatrøbbel igjen

Hodene rullet da Aetats datasatsing til 675 millioner mislyktes i 1998. Sjefen lovet bot og bedring, sa opp prosjektlederen - og skiftet leverandør. Nå er nytt datasystem i bruk. Heller ikke det fungerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aetat innførte nytt dataprogram 23. april i år. Nå må systemet bygges om for millioner.

Programmet skulle forenkle saksbehandlernes hverdag, men har ført til store frustrasjoner. Køene av arbeidssøkende har vokst. De ansatte vil ha tilbake det gamle systemet.

- Vi bruker mer tid på å registrere nye arbeidssøkere nå, sier konsulent Einar Lødemehl ved Aetats Grünerløkka-kontor i Oslo. Han har oppdaget flere mangler ved systemet. - Til foreslo jeg forbedringer. Det var for eksempel vanskelig å plotte inn søkernes arbeidserfaring i systemet, sier han.

Markedsdirektør i Aetat Terje Tønnessen hadde forventet problemer: - I 1998 var problemet manglende organisering og framdrift. Det nye systemet har innkjøringsproblemer, men det hadde vi regnet med. Vi kommer ikke til å være fornøyd på noen år ennå, sier han.

Totalt skal Aetat bruke 675 millioner på elektronisk modernisering. Tønnessen mener det ikke er dramatisk at utbedring av systemet vil koste mer enn beregnet.

- Foreløpig har vi satt av fem millioner til dette, vi er i rute, sier Tønnessen.

SVART SKJERM: Konsulent Einar Lødemehl skulle hjelpe arbeidssøker Mark Spiers i går, men datamaskinen slo seg vrang. Igjen.