Datatyver stjal fra Microsoft

Hackere kan ha gjort tidenes datakupp. De kom seg inn på Microsofts nettverk og stjal datakoder. Dersom de har fått tak i de hemmelige Windows-kodene, kan det skape store problemer for datagiganten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det frekke data-innbruddet ble oppdaget onsdag, og nå jobber Microsoft på spreng for å kartlegge omfanget. Det store spørsmålet er om hackerne har hatt tilgang til den såkalte kildekoden til Windows-programmene.

Dette er programvare som brukes av rundt 90 prosent av verdens pc-er. I USA blir Microsoft angrepet rettslig av amerikanske myndigheter fordi de ikke lar andre få tilgang til Windows-kodene - og dermed oppnår tilnærmet monopol.

Hvis denne kildekoden nå er på avveie, kan det bety store kommersielle problemer for Microsoft, skriver BBC.

Onsdag oppdaget selskapet at interne passord ble sendt til en e-postadresse i St.Petersburg i Russland. Ved hjelp av viruset QAZ hadde hackerne kommet seg inn i Microsofts aller helligste. Elektroniske logger viste at passordene hadde blitt brukt til å overføre flere kildekoder.

Microsoft-sjef Steve Ballmer forsøkte å avdramatisere dette overfor pressen.

Han insisterer på at hackerne ikke har stjålet kildekoden til selskapets nøkkelprogrammer.

Et annet skrekkscenario er at hackerne har gått inn og forandret på kodene - uten at Microsoft merker det. De gjennomgår nå alle systemene. Dersom endringene forbli uoppdaget, kan det skape problemer for framtidige Microsoft-programmer.

Selskapet har anmeldt innbruddet til FBI.