Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dato satt for 22. juli-hastemøte

Tirsdag 28. august stiller statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til hastemøte i Stortinget.

OSLO 20120321. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under spørretimen i Stortinget onsdag.
Foto: Morten Holm /  SCANPIX
OSLO 20120321. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under spørretimen i Stortinget onsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egentlig skulle ikke Stortinget møtes igjen før 28. september.

Men tirsdag 28. august kl. 10 møter statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i Stortinget for å redegjøre om innholdet i 22. juli-kommisjonens knusende rapport.  

Det melder Stortinget på sine nettsider.

Ekstraordinært møte Det er slett ikke vanlig å kalle inn Stortinget til møte i den egentlige møtefrie perioden på sommeren. Det skjedde sist gang i fjor, da stortingsrepresentantene samlet seg for å minne og hedre de falne etter terrorangrepene 22. juli i fjor.

Ba om møte Som Dagbladet har omtalt tidligere, tok Stoltenberg mandag kontakt med stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) og ba om å få gi en muntlig redegjørelse for Stortinget for hvordan regjeringen skal følge opp 22.juli-kommisjonens nedslående rapport.

-  På denne måten vil regjeringen invitere Stortinget til samarbeid for å bygge et tryggere og sterkere Norge, sa Stoltenberg i en pressemelding.
 
Før valget I det formelle anmodningsbrevet til Stortinget skriver statsministeren følgende:

- Jeg er beredt til å gi en redegjørelsen allerede for det inneværende Storting.

Dermed svarer han på Knut Arild Hareides ønske om en behandling av kommisjonens rapport før valget neste år. I Dagbladet advarte Hareide regjeringen mot å la kommisjonens rapport ligge til over valgkampen.

Også Frp-leder Siv Jensen har krevd hastebehandling i Stortinget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media