Dato satt for 22. juli-hastemøte

Tirsdag 28. august stiller statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til hastemøte i Stortinget.

OSLO 20120321. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under spørretimen i Stortinget onsdag.
Foto: Morten Holm /  SCANPIX
OSLO 20120321. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under spørretimen i Stortinget onsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Egentlig skulle ikke Stortinget møtes igjen før 28. september.

Men tirsdag 28. august kl. 10 møter statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i Stortinget for å redegjøre om innholdet i 22. juli-kommisjonens knusende rapport.  

Det melder Stortinget på sine nettsider.

Ekstraordinært møte Det er slett ikke vanlig å kalle inn Stortinget til møte i den egentlige møtefrie perioden på sommeren. Det skjedde sist gang i fjor, da stortingsrepresentantene samlet seg for å minne og hedre de falne etter terrorangrepene 22. juli i fjor.

Ba om møte Som Dagbladet har omtalt tidligere, tok Stoltenberg mandag kontakt med stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) og ba om å få gi en muntlig redegjørelse for Stortinget for hvordan regjeringen skal følge opp 22.juli-kommisjonens nedslående rapport.

-  På denne måten vil regjeringen invitere Stortinget til samarbeid for å bygge et tryggere og sterkere Norge, sa Stoltenberg i en pressemelding.  Før valget I det formelle anmodningsbrevet til Stortinget skriver statsministeren følgende:

- Jeg er beredt til å gi en redegjørelsen allerede for det inneværende Storting. Dermed svarer han på Knut Arild Hareides ønske om en behandling av kommisjonens rapport før valget neste år. I Dagbladet advarte Hareide regjeringen mot å la kommisjonens rapport ligge til over valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer