FÅR DOMMEN: Kaing Guek Eav er den første av Røde Khmer-lederne som stilles for FNs spesialdomstol for Kambodsja og er tiltalt for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten, tortur og drap. Dom i saken mot ham faller 26. juli. Foto: AFP/ MARK PETERS
FÅR DOMMEN: Kaing Guek Eav er den første av Røde Khmer-lederne som stilles for FNs spesialdomstol for Kambodsja og er tiltalt for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten, tortur og drap. Dom i saken mot ham faller 26. juli. Foto: AFP/ MARK PETERSVis mer

Dato satt for dom mot Røde Khmers fengselssjef

«Kamerat Duch» får sin dom 26. juli, ifølge den FN-støttede folkemordsdomstolen i Kambodsja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Dommen i rettssaken mot Røde Khmers fengselssjef «Duch» faller 26. juli, ifølge den FN-støttede folkemordsdomstolen i Kambodsja.

Kaing Guek Eav er den første av Røde Khmer-lederne som stilles for FNs spesialdomstol for Kambodsja og er tiltalt for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten, tortur og drap.

Dom i saken mot ham faller 26. juli, annonserte talsmann for rettstribunalet, Lars Olsen, mandag.

Kaing Guek Eav, kjent under navnet «Kamerat Duch», var sjef for det beryktede Tuol Sleng-fengselet under Røde Khmer-regimet i Kambodsja.

Man regner med at av de over 15.000 menneskene som passerte gjennom Tuol Sleng i perioden 1975-1979, overlevde kun 12 personer. (NTB)