Datter (35) siktet for drap på mor (56)

Ville hoppe i døden etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Identiteten på de to kvinnene som var innblandet i gårsdagens drama på Grønland i Oslo, er nå kjent.

35-åringen som ville hoppe fra taket av en bygård og måtte hentes ned av stigebil, er datteren til 56-åringen som samtidig ble funnet drept inne i sin egen leilighet i huset.På en pressekonferanse på politihuset i Oslo i dag bekreftet politiinspektør Terje Kristiansen at datteren er siktet for drapet.

Datteren innlagt

Den siktede datteren (35) hadde kuttskader da hun ble pågrepet, og ligger nå på sykehus. Hun er ennå ikke blitt avhørt av politiet.

- Da hun ble pågrepet, holdt hun en kniv som hun trolig hadde brukt til å skade seg selv med, hun var tilsølt av blod. Blodsporene førte inn i morens leilighet, der 56-åringen ble funnet drept, sier Kristiansen.

Leiligheten ligger i den sjuetasjes bygårdens øverste etasje, og blodspor langs terrassen og veggen tyder på at datteren har klatret opp på taket langs utsiden av huset etter drapet.

- Kvinnen har dødd en gang mellom klokka 12.00 og 15.00 i går, sier Kristiansen, som ikke vil gi ytterligere detaljer fra åstedet eller om drapsvåpenet før datteren er avhørt.

Den foreløpige obduksjonen viser at moren døde av påførte skader.

Politiet foretar fortsatt åstedsgranskinger i kvinnens leilighet. I den videre etterforskningen skal politiet foreta flere vitneavhør og rundspørring i nabolaget. Den avdøde kvinnen skal obduseres.


Politiet tror ikke at flere enn datteren har vært innblandet i drapet. 35-åringen blir trolig varetektsfengslet tordag eller fredag. Advokat Jon Christophersen er oppnevnt som forsvarer.

- Blod overalt

Det var i 15.30-tida i går at politiet ble utkalt til Urtegata 24 fordi en kvinne sto halvnaken på taket og skadet seg selv og truet med å hoppe.

Ved ankomst fant de en død kvinne inne i en av leilighetene i sjuende etasje, og politiet pågrep derfor kvinnen på taket, som måtte hentes ned med stigebil etter å ha blitt snakket fra å hoppe.

- Det var en krevende operasjon, sier politiinspektør Kristiansen til Dagbladet.no.

- Det var blod overalt, forteller nabo Magnus Bruvik Johannesen, som kjenner begge kvinnene og fikk tillatelse av politiet til å forhandle med den 35-årige datteren mens hun sto på taket, samt var inne i leiligheten sammen med politiet.Datteren bodde tidligere sammen med moren, men flyttet ut for tre år siden fordi de ikke kom overens.

Fikk melding om innbrudd

Politiet ble først tilkalt til åstedet en time før episoden på taket.

- I 14.15-14.30-tida ringte en kvinne og meldte fra om innbrudd i leiligheten, men samtalen ble brutt. Det kan ha vært datteren selv som ringte inn, personen skal ha virket forvirret, sier Kristiansen.

- Da tjenestefolkene kom fram, kom ingen ut da vi ringte på. De dro derfor igjen, sier politiinspektøren til Dagbladet.no.

- Var det forsvarlig å dra igjen, nå som vi vet hva som hadde skjedd inne i leiligheten?

- Oslo-politiet får mange slike henvendelser i løpet av et døgn. Det var ikke noe som tilsa at nettopp denne oppringningen var spesiell, svarer politiinspektør Kristiansen.

Datteren skal ifølge VG ha vært i psykiatrien i en årrekke, men har siden 2003 ikke møtt opp til frivillig behandling ved Tøyen distriktspsykiatriske senter.

DREPT: Den 56-årige drepte kvinnen fraktes bort. Nå er datteren siktet for drapet.
ORIENTERTE: Politiinspektør Terje Kristiansen holdt pressekonferanse utenfor Grønland politistasjon i dag. Der bekreftet han at den drapssiktede 35-åringen er den dreptes datter.
ÅSTEDET: Kriminalteknikere saumfarer den drepte 56-årige kvinnens leilighet. Den drapssiktede datteren klatret opp på taket via terrassen.