Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Datter (63) varetektsfengslet

Skal ha helt klorin ned i halsen på sin 88 år gamle mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går morges ble politiet varslet om at en kvinne (63) forsøkte å drepe sin pleietrengende mor, skriver Bergens Tidende.

Kvinnen er nå siktet for forsøk på forsettelig drap på sin mor (88).

Datteren ble i dag dømt til varetektsfengsling i fire uker.

- Hun er varetektsfengslet i fire uker. Hun skal ha prøvd å helle kloring ned i halsen på sin mor, og deretter ha forsøkt å drepe henne med en pute, sier politiadvokat, Yvonne Momeni, til Dagbladet.no.

Mor og datter skal ha bodd sammen i en blokkleilighet i Olsvik i Bergen. Etter hva politiadvokaten vet skal det ikke ha skjedd noe alvorlig mellom de to familiemedlemmene før.

Utenfor livsfare

Moren er nå innlagt ved Haukeland Universitetssykehus.

- Tilstanden til pasienten er ikke kritisk og hun er utenfor livsfare. Hun er i fin form etter forholdene. Det var selvfølgelig en stor påkjenning for henne, sier sykepleier ved Haukeland Universitetessykehus, Frode Eik, til Dagbladet.no.

FORSØKT DREPT AV DATTEREN: Den 88 år gamle kvinnen som skal ha blitt forsøkt drept ble innlagt på Haukeland Universitetssykehus i Bergen. Foto: Oddmund Lunde
FORSØKT DREPT AV DATTEREN: Den 88 år gamle kvinnen som skal ha blitt forsøkt drept ble innlagt på Haukeland Universitetssykehus i Bergen. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Datteren nekter straffeskyld, men bekreftet flere av punktene under dagens rettsmøte.

Slektning varslet

En slektning ringte politiet i går morges klokken 08.45.

- Den siktede ringte slektningen i forkant av gjerningen og slektningen varslet da politiet. Politiet rykket ut og fant både fornærmede og siktede i leiligheten, sier fungerende lensmann i Laksevåg, Tore Salvesen, til Dagbladet.no.

- Det er usikkert om tjenestemennene avverget et drap eller om forsøket var avsluttet da vi kom til åstedet, sier Salvesen til Bergens Tidene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!