IKKE FENGSEL LIKEVEL: Datteren til sjefen for Korean Air, som ble dømt til ett års fengsel etter en nøttekrangel om bord i et av flyselskapets fly, skal løslates, slår en ankedomstol fast. Foto: REUTERS/Song Eun-seok/News1
IKKE FENGSEL LIKEVEL: Datteren til sjefen for Korean Air, som ble dømt til ett års fengsel etter en nøttekrangel om bord i et av flyselskapets fly, skal løslates, slår en ankedomstol fast. Foto: REUTERS/Song Eun-seok/News1Vis mer

Datter til flysjef ble dømt til fengsel etter nøttekrangel. Nå slipper hun soning

Slo seg vrang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datteren til sjefen for Korean Air, som ble dømt til ett års fengsel etter en nøttekrangel om bord i et av flyselskapets fly, skal løslates, slår en ankedomstol fast.

Heather Cho, som selv var visepresident i Korean Air, slo seg helt vrang under en flytur fra New York til Seoul i desember i fjor.

Bakgrunnen var at hun rett før avgang ble servert nøtter i en pose og ikke i en liten skål, slik hun mente at det burde gjøres på 1. klasse.

Cho krevde at flykapteinen returnerte til terminalbygningen og forsøkte selv å dytte sjefen for kabinpersonalet ut av flyet. Episoden førte til at avgangen ble forsinket, og saken fikk et kraftig etterspill da den ble kjent i Sør-Korea.

40-åringen måtte for åpent kamera og med bøyd hode beklage oppførselen sin, og hun trakk seg som visepresident i flyselskapet.

Påtalemyndigheten tok likevel ut tiltale og krevde tre års fengsel for brudd på luftfartsloven. Dommen falt i februar og lød på ett års fengsel, men er nå opphevet.

Høyesterett i Seoul slår fast at Cho med sin oppførsel ikke tvang flyet til å endre kurs, slik det heter i dommen. Det ville ha blitt ansett som kapring, noe som er svært alvorlig.

Straffen blir derfor redusert til ti måneder betinget fengsel med to års prøvetid, og Cho slipper soning, så sant hun ikke går «nuts» igjen i løpet av de neste par årene.

(NTB)