Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Datter, venner og bekjente bodde i stortingsleiligheten

Rolf Reikvam (SV) mener det er uproblematisk.

INNRØMMER BRUDD: Rolf Reikvam har flere ganger latt bekjente disponere leiligheten stortingsleiligheten på Skøyen.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
INNRØMMER BRUDD: Rolf Reikvam har flere ganger latt bekjente disponere leiligheten stortingsleiligheten på Skøyen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Venner og bekjente som har vært på besøk hos meg ute i Sørum har bodd i stortings- leiligheten på Skøyen i stedet for hjemme hos meg. Og folk på gjennomreise via Oslo har fått låne leiligheten flere ganger, sier stortingsrepresentant Rolf Reikvam til Dagbladet.

I dag avslørte Aftenposten at flere stortingsrepresentanter har latt andre disponere den offentlige betalte leiligheten sin i perioder.

Stortingets administrasjon skal ha laget en hemmelig liste med dem som har brutt regelverket. Ifølge notatet skal de det gjelder ha blitt kontaktet av Stortingets administrasjon.

Reikvam har selv ikke blitt kontaktet om praksisen.

- Hvis navnet mitt står på en hemmelig liste, så vil jeg vite om det, sier stortings- representanten fra Akershus.

Bruker lite selv
Reikvam ser ikke noe problematisk i å låne ut leiligheten til venner og bekjente over flere dager.

- Jeg bruker den lite selv fordi jeg bor på Sørum, som er ganske nærme Oslo. Nei, jeg er ikke klar over at det kan stride med regelverket, sier han.

Ifølge Stortingets avdelingssjef for forvaltningsavdelingen, Randi Wisnes Haugen, skal boligene disponeres av stortingsrepresentantene selv.

- Tøyer for langt
Reikvams praksis er et brudd på retningslinjene for bruken av Stortingets tjenesteboliger, mener medlem av Stortingets boligkomité Jon Jæger Gåsvatn (Frp).

- Dette er ikke greit. Det som beskrives her er å tøye regelverket for langt, sier han til Dagbladet.

Parlamentarisk nestleder i SV Ågot Valle mener Reikvem ikke har brutt retningslinjene.

INGEN KOMMENTAR: SVs parlamentariske leder, Inge Ryan. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
INGEN KOMMENTAR: SVs parlamentariske leder, Inge Ryan. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

- Å la noen bo i stortingsleiligheten i kort tid, mens man selv ikke er der, anser ikke vi som et brudd på reglementet. Vi er veldig opptatt av at dette skal overholdes. Fremleie hadde vært en helt annen sak, sier Valle til Dagbladet.

Reikvam forteller også at hans datter disponerte leiligheten i flere måneder sommeren 2004, da hun ventet på en ferdigstilling av sitt eget hus.

Parlamentarisk leder i SV, Inge Ryan har følgende kommentar til saken.

- Jeg har sagt til Dagbladet at jeg ikke ønsker å snakke med Dagbladet, det skal hele redaksjonen vite om. Det gjelder for alltid, sier Ryan.

Dagbladet avslørte i sommer at helseminister Bjarne Håkon Hanssen grep inn overfor Ullevål sykehus og ordnet bedre behandling for sin venn Inge Ryan, etter at Ryan selv tok kontakt for å klage over flere forhold ved sykehuset der han var innlagt.

Hanssen ringte både direktør ved Ullevål universitetssykehus Tove Strand, konstituert administrerende direktør for Oslo Universitetssykehus, Jan Eirik Thoresen og toppsjefen for Helse Sør Øst, Bente Mikkelsen med bekymringer om blant annet temperaturen på Ryans rom. Ryan fikk nytt rom.

Reikvam tar ikke gjenvalg til Stortinget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media