Corona i USA

Dattera kjemper for livet - kommer med bønn

Mora ber om at covid-19 fortsatt blir tatt på alvor, mens hennes 9-årige datter kjemper for livet.

SYK: 9 år gamle Blair fikk alvorlige pusteproblemer, som følge av coronaviruset. Foto: Skjermdump/Facebook
SYK: 9 år gamle Blair fikk alvorlige pusteproblemer, som følge av coronaviruset. Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 67.16% Første dose: 76.82%

Trebarnsmora Mirsada Muric (26) i Tennessee i USA oppfordrer folk til å ta covid-19 på alvor, etter at hennes ni år gamle coronasmittede datter havnet på sykehus.

Dattera, som heter Blair, kjemper nå for livet etter å ha fått viruset og måtte i respirator for å få hjelp til å puste.

Muric har tilbrakt de siste par ukene på East Tennessee Children's Hospital med dattera Blair, hvor hun har lagt ut forskjellige oppdateringer fra sin Facebook-profil.

I innleggene viser hun bilder av dattera som kjemper for livet, for å vise så mange som mulig at situasjonen er alvorlig. Muric gir tydelig uttrykk for frustrasjon, da hun føler mange mennesker ikke tar viruset på alvor.

- Føler meg sint

- I dag har vært en dag hvor jeg bare føler meg sint. Jeg vil dele dette bildet, for mens jeg sitter her og ber og gråter om at min kjære blir bedre, ser jeg fremdeles at folk klager over regler om ansiktsmasker. De tror fremdeles at covid er en spøk og ikke er så alvorlig, skriver Muric i innlegget, før hun fortsetter:

- Se på barnet mitt. Dette er grunnen til at folk er redde. Dette er grunnen til at folk ber deg om å bruke maske. Hvem skader du ved å ha den på deg? Hvilke rettigheter mister du? Mens jeg sitter her og ser på dattera puste ved hjelp av en maskin, er du ute og lever.

Innlegget ble delt 31. juli (se under).

Flere tragedier

Ifølge NBC News har familien Muric hatt en tung tid det siste året, da Blair ble diagnostisert med en hjernesvulst i februar. Heldigvis fikk 9-åringen fjerna svulsten, og operasjonen var vellykket.

Men i juli døde faren hennes uventet. Muric tror dattera hennes pådro seg coronaviruset ved en minnestund, som nylig ble holdt for faren.

To dager etter at Blair fikk påvist viruset, testet hun også positivt for RSV eller respiratorisk syncytialvirus, noe som satte henne i høy risiko for alvorlig sykdom, og derfor ble hun sendt til intensivavdelingen.

RØRENDE: Disse bildene viser øyeblikket en mor, datter og barnebarn omsider gjenforenes etter 18 måneder adskilt på grunn av corona. Video: Marius Vervik. Musikk: Epidemic sound. Vis mer

På bedringens vei

Muric har holdt vennene sine på Facebook oppdatert med jevnlige innlegg om datteras tilstand. For to dager siden delte hun nye bilder av Blair, og sier at hun er på bedringens vei.

Nå puster Blair for egen maskin, og trenger ikke respirator lenger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer