Dattera mobbes på skolen og familien fryser ham ut

Svineinfluensaen skaper trøbbel for agent Marc S. Griswold.

BLE SMITTET - FRYST UT AV FAMILIEN: Marc S. Griswold er ikke populær i slekta etter at han mistenkes for å ha fått svineinfluensa etter Obama-turen til Mexico i april. Dette bildet er av medisinsk personell fra et sykehus i Mexico. Foto: REUTERS/SCANPIX
BLE SMITTET - FRYST UT AV FAMILIEN: Marc S. Griswold er ikke populær i slekta etter at han mistenkes for å ha fått svineinfluensa etter Obama-turen til Mexico i april. Dette bildet er av medisinsk personell fra et sykehus i Mexico. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Verdens hysteri og frykt for svineinfluensa skaper uante følger.

For tidlligere Secret Service-mann, agent Marc S. Griswold i USA, har hverdagen raknet fullstendig etter at han kom hjem fra Mexico den 18. april med en mild hoste. Etter flere legebesøk fikk han påvist det som trolig er svineinfluensa.

Mannen var med i reisefølget til president Barack Obama til Mexico i april. Mannen er en av agentene tilknyttet energiminister Steven Chu i Obama-administrasjonen, som også var med på turen.

Smittet ikke Obama
Obama er sjekket for svineinfluensa etter turen. Agent Marc S. Griswold var aldri i nærheten av Obama slik at han på noe måte kan ha smittet ham. Han var heller ikke med i følget på Air Force One tilbake til statene etter turen.

Etter flere undersøkelser bekrefter Det Hvite hus at agenten aldri har vært noen potensiell fare for presidenten.

Men Griswold har fått problemer på annet vis.

Washington Post bringer i dag historien om mannen, hans familie og alle problemene som har oppstått hjemme i Severna Park i Maryland.

Familien har nemlig en rekke mistenkelig svineinfluensa-tilfeller i familien. Faktisk er hele ni fra den samme familien muligens smittet i distriktet, skriver avisa.

Dattera mobbes
Mediene har benket seg foran husdøra til mannen og fra trappa utenfor huset har agenten gjentatt:

- Vi er for guds skyld ikke familien «Typhoid Mary»! Vi er blitt fortalt at vi ikke er smittsomme.

Agenten har kommet i klinsj med sin bror etter at hans sønn ble smittet. Nå nekter foreldrene hans og nære venner å snakke med ham, ifølge Washington Post.

Griswolds datter har blitt offer for mobbing på skolen.

Jenta er ikke smittet eller syk på noen måte, men har blitt plaget med mobbende blikk, stygge vitser og rykter fra medelever på skolen.

- Ingen visste noe
Agenten har forsøkt å gjøre opp med broren sin etter at nevøen har blitt syk.

- Jeg elsker ham høyt og ville aldri utsatt gutten for noe slikt med vilje. Ingen av oss visste at dette ville skje da vi var i Mexico, sa han fra trappa.

Kona Alison støtter mannen sin i kaoset. Da Washington Post snakket med henne på trappa, hostet hun lett.

- Det er pollen. Ingen grunn til å være bekymret!

Griswold var hjemme fra jobben i et par dager, men er nå uten symptomer og tilbake i arbeid for energiministeren.

- ER IKKE SMITTET: Marc S. Griswold var med i følget til president Barack Obame til Mexico i April i år. Agenten har fått påvist mistenkelig svineinfluensa. Han smittet ikke presidenten, men flere i hans familie. Foto: EPA/SCANPIX
- ER IKKE SMITTET: Marc S. Griswold var med i følget til president Barack Obame til Mexico i April i år. Agenten har fått påvist mistenkelig svineinfluensa. Han smittet ikke presidenten, men flere i hans familie. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer