Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flystyrten i Iran:

Dattera om sorgen etter styrten: - Verden gikk under

Nygifte par, akademikere og barnefamilier døde i flystyrten i Iran. Blant de omkomne er svenske Madhi Emami.

OM BORD: Svenske Madhi Emami var om bord flyet som styrtet i Iran, ifølge familien. Foto: Privat
OM BORD: Svenske Madhi Emami var om bord flyet som styrtet i Iran, ifølge familien. Foto: Privat Vis mer

- Da jeg så passasjerlista, da gikk det… Da gikk verden under, sier Madeleine Persson (18) til Expressen.

Natt til onsdag styrtet et Boeing 737-800 fly rett etter avgang fra flyplassen i Teheran. Ingen om bord overlevde, og Perssons far, Madhi Emami (60) er blant de døde.

I SORG: Dattera Madeleine Persson. Foto: Privat
I SORG: Dattera Madeleine Persson. Foto: Privat Vis mer

Det var sju forskjellige nasjonaliteter om bord flyet, som var eid av et ukrainsk selskap og var på vei til Kiev. 82 iranere, 63 kanadiere, elleve ukrainere, ti svensker, fire afghanere, tre tyskere og tre briter skal ha vært om bord, skrev utenriksminister i Ukraina, Vadym Prystaiko, på Twitter onsdag.

Blant de døde er det flere nygifte ektepar, familier og mange høyt utdannede personer som hadde hele livet foran seg. Dette er noen av dem som har blitt identifisert i mediene.

TEHERAN: Denne videon skal ifølge nyhetsbyrået BNO News vise det ukrainske flyet styrte med 180 passasjerer ombord, utenfor Teheran. Vis mer

Svenske ofre

Ifølge Aftonbladet kan 17 svensker ha mistet livet: En kvinne (20), fem menn i tidlig 20-åra, en mann på 18 år og en mann på 19 år, ei jente på 15 år, to kvinner og to menn i 40-åra, en kvinne (37), en mann (60), to gutter på henholdsvis sju og ni år.

Svenske Madhi Emami (60) var i Iran for å besøke slektninger. Da nyheten om flystyrten nådde svenske medier, trodde ikke hans datter Madeleine at dette var flyet hennes far befant seg på. Så ble passasjerlista publisert.

Madeleine Persson forteller at hennes døde far jobbet med personer med rusproblemer. Han elsket jobben sin og levde for å hjelpe andre, ifølge dattera.

FAR OG DATTER: Madeleine Persson og hennes far, Madhi Emami. Foto: Privat
FAR OG DATTER: Madeleine Persson og hennes far, Madhi Emami. Foto: Privat Vis mer

- Han tenkte bare på andre, aldri seg selv, sier Persson.

Ifølge Expressen skal det ha vært to svenske barnefamilier om bord flyet.

- Det var så mye kjærlighet i den familien. De var så nære. Det er så trist det som har skjedd, men det var bra at de var sammen, sier Ladan Alipour, venn av den ene familien.

Alipour forteller at familien kom til Sverige i 2012. Faren var lege, mens mora studerte og skulle bli farmasøyt. Han beskriver en familie som jobbet hardt for å ta seg fram i det svenske samfunnet.

Britiske ofre

De tre britene som mistet livet skal være Mohammad Reza Kadkhoda-Zadeh (40), Saeed Tahmasebi Khademsadi (35) og Sam Zokaei (42).

Saeed Tahmasebi Khademsadi var ingeniør, og holdt på å fullføre en doktorgrad på Imperal College i London. For ett år siden møtte han Niloofar Ebrahim, og de to giftet seg i desember før de reiste til Iran for en ny bryllupsseremoni, skriver The Telegraph

Mens venner og familie reiste hjem til London etter selskapet, tilbrakte paret et par ekstra dager i Teheran. Samtidig ventet de på at bryllupsbildene skulle bli ferdige.

NYGIFT: Saeed Tahmasebi Khademasadi og hans kone Niloofar Ebrahim. Foto: Shutterstock / Scanpix
NYGIFT: Saeed Tahmasebi Khademasadi og hans kone Niloofar Ebrahim. Foto: Shutterstock / Scanpix Vis mer

- Det er så forferdelig at du kan ikke sette ord på det, sier Tahmasebis søster til The Telegraph.

BESØKTE FAMILIE: Sam Zokaei. Foto: Shutterstock / Scanpix
BESØKTE FAMILIE: Sam Zokaei. Foto: Shutterstock / Scanpix Vis mer

Sam Zokaei (42) var oljeingeniør, og hadde jobbet for et olje- og gass-selskap i 14 år, ifølge Telegraph. Han skal ha vært i Iran for å besøke slektninger.

BESØKTE FAMILIE: Mohammed Reza Kadkhoda-Zadeh. Foto: Shutterstock / Scanpix
BESØKTE FAMILIE: Mohammed Reza Kadkhoda-Zadeh. Foto: Shutterstock / Scanpix Vis mer

- Vi er i sjokk og er i dyp sorg over dette tragiske tapet av vår venn og kollega, og alle våre tanker er med hans familie og venner, skriver arbeidsgiveren BP i en pressemelding, ifølge Telegraph.

- Han var en meget dyktig person. Veldig flink og vennlig. Alltid smilende og full av positiv energi., Han vil bli savnet sårt, sier en venn til BBC.

Mohammed Reza Kadkhoda-Zadeh skal også ha besøkt familie i Iran. Venner og naboer beskriver han som en stille, høflig og flink forretningsmann. Han drev et renseri i Brighton og var far til ei ni år gammel jente.

Savvas Savvidis forteller til BBC at han leier et rom i Kadkhoda-Zadehs hus, og beskriver den nå avdøde mannen som en ydmyk mann som elsket sin datter høyt.

- Det er så trist. Før han dro hadde vi en samtale, han fortalte meg at han hadde jobbet hele sitt liv, jobbet virkelig hardt, og nå skulle han endelig starte å nyte livet mer, sier Savvidis.

FLYSTYRT: 176 personer omkom, da et fly på vei fra Iran til Ukraina styrtet like etter avgang. Video: Expressen Vis mer

Kanadiske ofre

Ifølge kanadiske CBC og Toronto Sun er disse blant kanadierne som skal ha vært om bord dødsflyet:

 • Samira Bashiri, forsker ved universitetet i Windsor, og hennes ektemann, Hamid Setareh Kokab, som tok doktorgrad innen maskiningeniør.
 • En nær venn har bekreftet at Mojtaba Abbasnezhad, student ved universitetet i Toronto, var om bord flyet.
 • Delaram Dadashnejad (26), som studerte ernæring, skal også ha vært om bord.
 • Arash Pourzarabi (26) og Pouneh Gorji (25) var på vei hjem til Edmonton etter at de giftet seg forrige uke i Teheran. Begge var forskere innen informatikk, og jobbet med blant annet kunstig intelligens ved Alberta universitet.
 • Ekteparet Sara Mamani og Siavash Ghafouri-Azar var begge ingeniører. De hadde reist til Iran for sin bryllupsseremoni.
 • Fareed Arasteh, en doktorgradsstudent innen biologi var på vei hjem etter å ha giftet seg med sin kone bare dager i forveien.
 • Tannlege Parisa Eghbalian hadde reist til Iran for å feire sin søsters forlovelse, sammen med sin ni år gamle datter.
 • Ingeniørprofessorene Pedram Mousavi og Mojgan Daneshmand og deres to døtre skal ha mistet livet i ulykka.
TANNLEGE: Parisa Eghbalian, som skal ha omkommet i flystyrten, avbildet sammen med sin ektemann, Hamed Esmaeilion. Foto: Aurora E&E Dentistry/Handout via REUTERS
TANNLEGE: Parisa Eghbalian, som skal ha omkommet i flystyrten, avbildet sammen med sin ektemann, Hamed Esmaeilion. Foto: Aurora E&E Dentistry/Handout via REUTERS Vis mer
AKADEMIKERE: Pedram Mousavi og Mojgan Daneshmand og deres to barn skal ha vært om bord. Foto: Family photo/Handout via REUTERS / Scanpix
AKADEMIKERE: Pedram Mousavi og Mojgan Daneshmand og deres to barn skal ha vært om bord. Foto: Family photo/Handout via REUTERS / Scanpix Vis mer
 • Studenten Arad Zarei skal også ha vært om bord. Zarei reiste til Iran for å besøke sin mor.
 • Evin Arsalani (30), hennes ektemann Hiva Molani (38) og deres datter skal også ha vært om bord.
 • Maya Zibaie (15) var om bord flyet. Hun beskrives som snill, glad og godt likt av rektor ved skolen sin.
 • Harvey Bischoft, presidenten ved Ontario grunnskoles lærerforbund, bekrefter i en uttalelse at Alina Tarbhai er blant de døde.
 • Behnaz Khoei Ebrahimi (45) og hennes ni år gamle sønn skal også ha vært om bord.
 • Universitetet i Waterloo har bekreftet at doktorgradsstudentene Mari Forutan og Mansour Esnaashary Esfahani er blant de døde.
 • Universitetet i Guelph har også mistet to studenter: Milad Ghasemi Ariani og Ghanimat Azhdari.

- Det er ingen ord

Slutten på skoleferien og begrensede reisealternativer mellom Iran og Canada bidro til tap av mange kanadiske liv, ifølge en talsperson for den iransk-kanadiske kongressen (ICC).

- Dessverre, på grunn av sanksjoner er det ikke mange alternativer tilgjengelig for det iransk-kanadiske samfunnet for å reise til Iran, og de som er tilgjengelige er ikke rimelige, sier Younes Zangiabadi, forskningsleder og styremedlem ved ICC til CBC.

Byen Edmontons iransk-kanadiske samfunn har mistet 30 personer i ulykka.

- Det finnes ingen ord. Det er knusende. Vi mistet rundt én prosent av vårt samfunn på den flygingen, sier Payman Parseyan, som kjenner mange i byens iransk-kanadiske samfunn, ifølge CBC.

Mange akademikere og studenter mistet livet, og mange kanadiske skoler er berørt av tragedien. Blant annet universitetet i Windsor, som mistet fem personer som tilhørte skolen.

- Hele universitetet i Windsor er knust over nyhetene og vi vil uttrykke våre kjærlige kondolanser til familie, venner og kolleger av alle som er påvirket av denne forferdelige tragedien, sier universitetets president, Robert Gordon, i en uttalelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media