Mora advarer:

Dattera skrek: - Huden boblet og smeltet

Skrekkhendelse da 15-åring brukte varmeflaske.

SKREK: Sydney Wescott opplevde at flasken hun hadde på kroppen fikk en rift. Den var fylt med kokende vann. Foto: Jam Press
SKREK: Sydney Wescott opplevde at flasken hun hadde på kroppen fikk en rift. Den var fylt med kokende vann. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske mora Michelle Wescott fra Bristol har nylig delt historien om da dattera hennes brukte en Primark-varmeflaske, som det plutselig gikk hull på, til Jam Press.

Wescott hørte et infernalsk skrik komme fra kjøkkenet, og hun fant tenåringsdatter i smerte.

- Den lille jenta mi sin hud boblet foran øynene mine, og jeg ble nummen av ren frykt, sier Wescott til Jam Press.

Hendelsen skjedde i november 2022.

- Skyldte først på meg selv

Sydney (15) hadde bestemt seg for å lage seg en varmeflaske i et forsøk på å dempe menstruasjonssmertene.

Men da hun satte seg ned for å spise middag ble hun dekket av kokende vann på lårene og magen hennes.

Det endte med at mer enn ti prosent av Sydneys hud ble dekket med blemmer og brannsår.

- Jeg skyldte først på meg selv, siden jeg trodde at lokket ikke var ordentlig skrudd på, og jeg lurte på hvordan jeg kunne ha latt noe slikt skje på bekostning av dattera mi.

Wescott ringte nødtelefonen og 20 minutter seinere ankom ambulansen, der tenåringen fikk smertelindring og brannskadene hennes ble behandlet før hun ble kjørt til sykehuset.

- Mannen min dynket huden hennes med kaldt vann kontinuerlig mens vi ventet, men jeg var virkelig redd da jeg så at huden hennes fortsatte å boble og smelte av.

STOR SKADE: Sydney pådro seg alvorlige blemmer og brannskader i fjor. Foto: Jam Press
STOR SKADE: Sydney pådro seg alvorlige blemmer og brannskader i fjor. Foto: Jam Press Vis mer

Primark advarer

I en uttalelse etter hendelsen delte Primark en pressemelding hvor de advarer å bruke kokende vann i produktet deres.

- Alle varmeflaskene våre kommer med brukerinstruksjoner på både produktetiketten og selve varmeflaska, som inkluderer en advarsel om ikke å bruke kokende vann, skriver de i uttalelsen.

Familien skal ha mottatt 250 pund som en gest fra selskapet, som tilsvarer cirka 3300 norske kroner.

- Vi var veldig lei oss for å høre om denne kundens opplevelse. Vi tar sikkerheten og kvaliteten på produktene våre veldig seriøst, og alle våre varmeflasker har blitt testet i henhold til, og passerer britiske og europeiske standarder for sikkerhet, kvalitet og merking, sier en talsperson fra Primark.

Game of Thrones-stjerna Hafthor Björnsson fikk brystmuskelen revet av. Reporter: Birthe Skingen, Dagbladet TV-sporten, Video: worldsstrongestfan, Hafthor Bjornsson. Vis mer

Måtte handle raskt

Brannskadeteamet utførte akutt en debridement-operasjon, som betyr at det øverste laget av den skadde og døde huden ble skrapt av.

I løpet av de neste tre ukene jobbet familien sammen for å sikre den beste rehabiliteringen.

Wescott fant hele situasjonen hjerteskjærende og husker at hun følte seg forferdet over datteras tilstand.

- Ettersom det ikke kom luft til huden hennes og hun ikke fikk en skorpe, ble låret hennes dypt lilla og vevet var så tynt at jeg kunne se blodårene hennes, sier Wescott.

Hun sier at beinet har endret farger de siste månedene, fra rødt til blått til rosa.

- Rift i flaska

Wescott hevder at en rift i Primark-varmeflaska fikk kokende vann til å flomme ut.

Hun hevder å ha kjøpt flaska for ett år siden og at varen har en advarselsetikett som sier at den må byttes ut annethvert år på grunn av forringelse fra innsida som forverrer kvaliteten.

Primark har, som tidligere skrevet, i ettertid presisert at etiketten også inneholder en melding om ikke å bruke kokende vann.

SMERTER: Sydney er fortsatt ikke friskmeldt etter skaden, men kjemper seg tappert gjennom rehabiliteringen. Foto: Privat
SMERTER: Sydney er fortsatt ikke friskmeldt etter skaden, men kjemper seg tappert gjennom rehabiliteringen. Foto: Privat Vis mer

Advarer: - Ikke gjør dette

Nå ønsker familien Wescott å øke bevisstheten for å hindre at dette skjer med noen andre.

- Hvis du bruker en varmeflaske, vennligst ikke bruk kokende vann - det er ikke verdt risikoen, sier tobarnsmora, før hun fortsetter:

- Jeg er sjokkert, siden jeg alltid har fylt opp varmeflasker rett fra vannkokeren. Sydney vil ha arr for livet, men hun har holdt ut med behandlingen, uansett hvor smertefull den har vært, og huden hennes blir bedre, sier hun.

Wescott forteller at hun var bekymret for hvordan ulykken ville påvirke dattera Sydney mentalt. Hun forteller heldigvis at 15-åringen har vært sterk.

- Hun har vært helt utrolig, og jeg kunne ikke vært mer stolt over hvor godt hun har taklet dette.

- Hvis jeg kan hjelpe og hindre en person i å fylle opp en varmeflaske rett fra vannkokeren, så har det i det minste kommet noe positivt ut av det som har skjedd meg, sier Sydney til Jam Press.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer