VIL IKKE VITNE: Den 12 år gamle datteren til kvinnen som ble skutt av politiet på Grønland i Oslo, tør ikke å la seg avhøre av politiet, sier faren hennes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL IKKE VITNE: Den 12 år gamle datteren til kvinnen som ble skutt av politiet på Grønland i Oslo, tør ikke å la seg avhøre av politiet, sier faren hennes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Datteren (12) til kvinnen som ble skutt på Grønland tør ikke stille til avhør

Sier faren hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 12 år gamle datteren til kvinnen som ble skutt av politiet på Grønland i Oslo, tør ikke å la seg avhøre av politiet, sier faren hennes.

Jenta ble ikke vitne til selve hendelsen, men var i nabolaget da den 39 år gamle kvinnen ble skutt av politiet på Grønland for halvannen uke siden, skriver Aftenposten. Kvinnen skal ha vært i ferd med å hogge med kniv mot et barn da hun ble skutt.

Faren til jenta har reagert på at politiet vil avhøre datteren og har sagt nei, fordi jenta ikke vil.

- Hun sier at hun ikke vil, at hun er redd, forteller Jamal, som ikke ønsker at avisen bruker etternavnet hans. Han tar seg nå av de tre barna, mens ekskona holdes i kunstig koma for å kunne gjennomføre medisinsk behandling. Det vurderes fortløpende om kvinnen kan få tilbake bevisstheten igjen i starten av neste uke.

Politimannen som skjøt er «rutinemessig» gitt andre arbeidsoppgaver ved politidistriktet, en løsning kvinnens familie ikke er fornøyd med.

- Vi mener at han burde vært suspendert, nå kan han fortsatt holde kontakt med andre i Oslo-politiet og ha tilgang på politiets systemer, sier familiens talsmann Abdikhader Ahmed Omar.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram