Datteren (16) hadde hjemmefest. Her ser du hvordan det gikk.

BERGEN (Dagbladet): Etter datterens hjemme-alene-fest var huset rasert. Festen endte i en orgie av rus og hærverk, og flere ungdommer gikk fullstendig amok i villaen. Regningen for herjingene kommer på 270000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til rent hærverk skal en av ungdommene ha prøvd å sette fyr på huset, som ligger i Fana i Bergen. Politiet fant sju arnesteder for branner i huset. Ifølge en brannekspert var det bare flaks som gjorde at fire ungdommer som sov i huset, overlevde.

To ungdommer på 19 og 20 år sitter nå tiltalt i Bergen tingrett og må svare for det avsindige hærverket.

Sovnet fra festen

- Det at personer som har vært gjester i huset vårt, gjør noe sånt, er forferdelig å oppleve, sa huseieren da han vitnet i retten i går.

Hjemme-alene-festen skjedde sommeren for to år siden. Familiens da 16 år gamle datter var alene hjemme, og i løpet av kvelden strømmet mellom 20 og 30 festkåte ungdommer til den svære villaen.

Utover kvelden og natta gikk det aldeles galt.

Først gikk en ungdom berserk og begynte å knuse glass i stua. Utpå natta sovnet datteren i huset. Mens hun sov, skal de to tiltalte ungdommene ha startet en hemningsløs ramponering av huset.

Foreldrene var utenlands da de fikk meldingen om at den svære villaen var totalt ramponert. Faren dro straks hjem.

Synet som møtte ham, var knapt til å fatte.

Rein vandalisme

 • Vaskemaskinen full av knuste egg.
 • Ei flaske rødsprit var helt i fryseboksen.
 • Lamper røsket ut av vegger og tak, lampeskjermer knust.
 • Lyspærer skrudd ut og smadret.
 • Knust glass tråkket ned i gulvene.
 • Strømledninger kappet over.
 • En sofa smurt inn med makrell i tomat.
 • Tv fylt med vann.
 • Dyre gulvtepper hadde svimerker.
 • På gulv, vegger, i bokhylle og på piano var det merker etter begynnende branner.
 • Egg knust i tak og vegger.
 • Antikk rokokkostol knust.
 • Barberskum og hårskum sprøytet over vegger og gulv.

  Full fyr på badet


  - Det så ikke ut. Men vi skal vel være glade for at det ikke gikk verre, sa huseieren i retten.

  Han brukte flere måneder på å få satt huset i stand igjen. Regningen kom på 270000 kroner, noe de to tiltalte ungdommene risikerer å måtte punge ut med.

  Huseieren fikk i går bekreftet at ting kunne gått atskillig verre enn det faktisk gjorde. I tillegg til datteren i huset og de to tiltalte, sov tre andre ungdommer i huset. De ble vekket av en røykvarsler på morgenkvisten. Da var det var full fyr på badet i underetasjen.

  Branningeniør Knut Milde forklarte i retten at det bare var flaks som gjorde at liv ikke gikk tapt. Det var sju arnesteder i huset. Blant annet var det forsøkt å sette fyr på en pappeske i kjelleren. Minst en av røykvarslerne i huset var revet løs.

  - Det var betydelig fare for tap av menneskeliv. Dette kunne lett utartet til en brann ute av kontroll, konkluderte Milde i retten.

  Ungdommene nekter straffskyld. De har sagt de var svært ruset på alkohol og narkotika og ikke husker noe før de ble vekket av politiet morgenen etter festen.

<B>BADET:</B> Her brant det livlig, og røyk fra denne brannen aktiviserte røykvarsleren.
<B>KNUST STOL:</B> Den antikke stolen har en verdi på rundt 4000 kroner.
<B>TOALETTET:</B> Også her har det vært brann, og varmen var så sterk at toalettringen smeltet.
KJELLERSTUA: Her har vandalene gått helt berserk og slengt tingene utover gulvet. På bokhylla i bakgrunnen fant politiet spor etter et branntilløp. Gulvet i stua måtte slipes på nytt, blant annet fordi knust glass var tråkket ned i parketten.