Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Datteren (2) ble drept da hun satt i morens armer. - Jeg har mistet gleden, jeg har mistet alt

Kvinnen sier hun nesten ikke husker noe fra det som skjedde da datteren ble drept.

DRAP: Den to år gamle jenta ble drept da hun satt i armene til sin egen mor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DRAP: Den to år gamle jenta ble drept da hun satt i armene til sin egen mor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moren til jenta (2) som ble drept på Ellingsrud i Oslo 23. mai vitnet i dag i rettssaken mot barnets far (37) i Oslo tingrett. Mannen er tiltalt for å ha drept datteren med kniv etter en voldsepisode og et basketak.

To-åringen satt på sin mors arm da faren angrep henne. Kvinnen sier hun nesten ikke husker noe fra det som skjedde.

- Jeg husker bare den gode delen av dagen. Og jeg husker jeg hørte slag, og at han ropte «hva har du gjort med søsteren min?».

Trakk kniv Det hun hørte var at mannen hennes ble angrepet av broren hennes. Broren hadde kommet til lavblokka på Ellingsrud sammen med kvinnens mor og fetter, etter at hun hadde ringt til dem og fortalt at mannen hadde slått henne etter en krangel.

Slåsskampen eskalerte, og 37-åringen dro til slutt en kniv, som han knivstakk kvinnens familiemedlemmer med, før han drepte sin egen datter som satt på sin mors arm. Jenta døde etter kort tid. Moren sier hun ikke husker hva som skjedde.

- Da jeg var på sykehuset etterpå hadde jeg et bilde av henne i hodet mitt der hun var blodig, at noen bar på henne, sier hun.

- Hvordan har du det nå? spør statsadvokat Andreas Schei.

- Jeg har mistet gleden, jeg har mistet alt. Jeg vil ikke ut og treffe folk. Jeg er bare hjemme eller på graven til datteren min.

Hun sier hun ikke orker å dra steder som minner henne om datteren.

Ønsket ikke å gifte seg Kvinnen er norsk statsborger, og har irakisk bakgrunn. Den tiltalte mannen er afghaner. De to hadde giftet seg i en religiøs sermoni, men var ikke formelt registrert som ektepar. Hun sier hun opprinnelig ikke ønsket å gifte seg med mannen.

- Jeg tror han bare var ute etter en kvinne som skulle forsørge ham resten av livet, sier hun i retten.

Hun sier moren henne overbeviste henne om å si ja til ekteskapet etter at mannen hadde fridd til henne foran hele familien hennes.

I retten sier hun fylte ut norske vigselspapirer, men at de kom i retur, og at de ikke fikk fikset det fordi mannen hadde vært gift i utlandet tidligere. Mannen hadde da ikke varig oppholdstillatelse. Omtrent samtidig som han fikk endelig avslag på asylsøknaden fant hun ut at hun var gravid.

Hun sier at hun forsøkte å hjelpe ham med å påklage avgjørelsen, men at det ikke lyktes. Hun sier at mannen ikke hadde et nært forhold til sin datter det første året hun var i live, men at det så ble bedre. 

- Hun likte ham, sier hun.

Ønsket ikke å skille far og datter Hun sier hun ikke trivdes selv i samlivet med mannen.

- Jeg var ikke lykkelig, men jeg ønsket ikke å skille ham og datteren min fra hverandre, sier hun.

Hun sier hun aldri hadde trodd mannen skulle gjøre noe med datteren.

- Jeg tenkte at han kunne komme til å drepe meg, men ikke henne.

Tidligere i dag ble det avspilt flere rystende nødsamtaler og videoer i retten. Mannen nekter straffskyld. Han erklært tilregnelig, og skal forklare seg i retten i neste uke.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart