- Datteren (2) sendes hjem til Norge

Kokainsiktet mor (21) har gitt fullmakt fra fengselet i Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•Les også: - Jeg vil ikke skilles fra jenta mi.

(Dagbladet.no:) 21-åringen som sitter fengslet i Bolivia signerte i natt en fullmakt som gjør at datteren (2) kan sendes hjem til Norge så raskt som mulig, skriver VG Nett.

Hun ble enig med sin norske advokat Marius Dietrichson om å få den to år gamle jenta ut av fengsel og hjem til Norge så raskt som mulig.

- Hun ser at hennes datter på to år bør hjem raskt. Hun har signert en fullmakt for å få dette til så raskt som mulig, sier Dietrichson til VG Nett.

Mandag kveld ble 21-åringen pågrepet sammen med to norske venninner og datteren på den internasjonale flyplassen Jorge Wilstermann i Cochabamba.

Politiet hevder at de fant 22,5 kilo kokain i bagasjen deres.

- Vi uttaler oss ikke om arbeidet som vi gjør rundt barnet mens det pågår. Vi forsøker å finne best mulig løsning, sier pressevakt i UD Bjørn Jahnsen til Dagbladet.no

Han sier de har personell på stedet som er i jevnlig kontakt med de fengslede.

- De er ved godt mot, sier han.

Utenriksdepartementet har vært i kontakt med barnevernet i saken. De har også vært i kontakt med bolivianske myndigheter.

SNART HJEMME: 21-åringen som sitter fengslet i Bolivia har gitt samtykke til at datteren (2) kan sendes hjem til Norge. Foto: Privat
SNART HJEMME: 21-åringen som sitter fengslet i Bolivia har gitt samtykke til at datteren (2) kan sendes hjem til Norge. Foto: Privat Vis mer

- Barnevernets myndighet stopper ved Norges grenser, noe som betyr at det er UD som må samarbeide med bolivianske myndigheter i denne saken, sa informasjonssjef i Barne- og ungdomsdirektoratet (Bufdir), Kjetil Hillestad, til Dagbladet.no i går.

- Datteren (2) sendes hjem til Norge
FENGSLET: 21-åringen sitter fengslet i Bolivia.