Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Datteren (23) til avdøde Inger Lise forteller om morens smertehelvete

- Mamma skrek av smerte og klarte ikke engang ha dyne på seg.

OFFER: Inger Lise Bakken (40) etterlot seg to døtre på ni og tolv år da hun måtte gi opp kampen mot giften i 1999. Foto: Privat
OFFER: Inger Lise Bakken (40) etterlot seg to døtre på ni og tolv år da hun måtte gi opp kampen mot giften i 1999. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Etter at giftdrapsdømte Terje Wiik ble pågrepet i går, har datteren til den drepte Inger Lise Bakken (40) følt en enorm lettelse.

- Jeg er utrolig glad over at Terje Wiik nå er pågrepet. Endelig kan jeg sove godt om natten igjen, sier datteren (23) fra Trondheim til Dagbladet.

- Grusomt at han var på frifot
- For oss var det grusomt å høre at Wiik var på frifot, at han kunne svinse rundt i Europa som en annen turist etter det han har gjort mot mamma, sier hun.

23-åringen reagerer særlig på at Wiik har hatt motorsykkel, tilgang på bil og at han feilaktig fikk innvilget en søknad om pass.

Føler hat overfor Wiik
- Jeg forstår at han på et tidspunkt skal tilbake til samfunnet, men nå håper jeg det blir lenge til neste permisjon, sier datteren som de siste to ukene fryktet at hun kunne møte på morens drapsmann.

Om Terje Wiik sier 23-åringen:

- Han tok fra meg mamma. Selvsagt føler seg hat overfor ham.

- Mamma hylte av smerte
Hun var bare 12 år da Inger Lise Bakken døde, og gråter mens hun forteller om smertehelvete moren gjennomlevde:

- Mamma hylte av smerte. Enkelte dager var så ille at hun ikke klarte å ha dyne på seg. Bare tanken på å ta seg et bad var helt umulig, sier datteren.

Flere ganger i en periode på over åtte måneder ble Inger Lise påført ufattelige lidelser, før organ for organ i kroppen sviktet og respiratoren ble slått av på intensivavdelingen ved Regionsykehuset i Trondheim onsdag 17. februar 1999 kl. 23.33.

- Fra denne tiden er det mammas smerter jeg husker best. Det å se henne sånn var helt fryktelig, sier 23-åringen.

Besøkte moren på sykehuset
Hun og lillesøsteren, som bare var ni år da mamma døde, bodde halvt om halvt hos mor og far inntil mor var så syk at hun ble innlagt på sykehus.

GIFTDRAPSMANN: Terje Wiik (61) soner en dom på 21 års fengsel etter å ha forgiftet eks-kjæresten Inger Lise Bakken til døde. Han er nå tilbake på Ila fengsel. Foto: Privat
GIFTDRAPSMANN: Terje Wiik (61) soner en dom på 21 års fengsel etter å ha forgiftet eks-kjæresten Inger Lise Bakken til døde. Han er nå tilbake på Ila fengsel. Foto: Privat Vis mer

- Etter dette besøkte jeg mamma daglig og opplevde hennes smerte, sier datteren.

Trodde mamma skulle bli frisk
Men hun forstod aldri at moren skulle dø, selv ikke da Inger Lise havnet i respirator.

- Hun fortalte aldri til oss barna at hun var blitt forgiftet. Jeg trodde hun skulle bli frisk igjen. Dødsfallet kom som et sjokk for meg og søsteren min.

- Siste gangen jeg så mamma i live var samme dagen som hun døde. Vi hadde besøkt henne på sykehuset. Der lå hun helt rolig i respiratoren sin og kunne ikke snakke med oss, minnes 23-åringen.

- Han var en kald person
Dagen etter morens død fikk hun vite om forgiftningen - og hvem som var ansvarlig for den.

- Det var en skrekkelig beskjed å få. Jeg kjente Terje godt. Han var mammas kjæreste i en del år. Vi har aldri kommet godt overens og jeg opplevde ham som en kald person, men jeg ville ikke trodd noe sånt om ham, sier 23-åringen.

Elden: Pårørende var varslet
Terje Wiiks forsvarer, John Christian Elden, sier at han har stor forståelse for at de pårørende vil reagere som Bakkens datter, men sier at vi i Norge har et rettssystem der folk ikke dømmes til døden.

PÅRØRENDE VAR VARSLET: Terje Wiiks forsvarer, John Christian Elden, påpeker at Inger Lise Bakkens pårørende blir varslet i forkant av hver permisjon, og at de også var det denne gangen.  
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
PÅRØRENDE VAR VARSLET: Terje Wiiks forsvarer, John Christian Elden, påpeker at Inger Lise Bakkens pårørende blir varslet i forkant av hver permisjon, og at de også var det denne gangen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Da må de også ut igjen. Hvem vil du helst ha som nabo? En som kommer rett fra 21 år på lukket avdeling eller en som vet hvordan samfunnet ute virker? Wiik har allerede hatt 24 permisjoner og jeg legger til grunn at de pårørende er varslet hver gang. Det har ikke vært noe problem før, og var det ikke nå, sier Elden til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling