<strong>VAR ANMELDT:</strong> Forholdene i en av leilighetene i dette bygget i Karlskrona i Sverige, var allerede anmeld før jenta onsdag kveld ble funnet med omfattende skader, og senere døde. Pappaen sier han ble varslet om drapet på Facebook. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB Scanpix
VAR ANMELDT: Forholdene i en av leilighetene i dette bygget i Karlskrona i Sverige, var allerede anmeld før jenta onsdag kveld ble funnet med omfattende skader, og senere døde. Pappaen sier han ble varslet om drapet på Facebook. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB Scanpix Vis mer

Datteren (8) trolig drept: - Hvorfor har ingen kontaktet meg? spør pappaen

Fikk dødsbudskapet på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er svenske Aftonbladet som har snakket med den åtte år gamle jentas pappa (37), som forteller at han fikk vite at datteren er død på Facebook.

- Hvorfor har ingen sagt ifra til oss, hvordan kan politiet ikke ha ringt? spør han på telefon fra Gaza, hvor familien bor.

Han vet ikke hvem som kontaktet ham via Facebook, men sier at kvinnen sa hun var fra Stockholm.

- Jeg trodde hun løy, sier han.

- Trodde aldri det kunne skje Datteren hans ble funnet med omfattende skader i en leilighet i Karlskrona sentrum sent i onsdag kveld. Åtteåringen ble fraktet til Blekinge sykehus, der hun senere døde.

Politiet jobbet samtidig på spreng for å få kontakt med jentas foreldre, som de sa oppholdt seg i utlandet.

- Jeg kan garantere at vi har lagt store resurser på å lokalisere familien og ta kontakt så fort som mulig, sier Lotta Hansson i  Blekinge-politiet til Aftonbladet.

Faren forteller at åtteåringen kom til Sverige bare en måned før hun - ifølge politiet - ble drept av en 30 år gammel kvinne og en 31 år gammel mann. Begge nekter straffskyld, ifølge svenske medier.

- Jeg trodde aldri et barn i Sverige kunne utsettes for noe slikt, sier pappen til avisa.

Jentas pappa sier han har kontaktet både sosialkontoret og skolen jenta gikk på, for å høre hvordan det gikk med datteren. Ingen skal ha nevnt at det hadde kommet inn anmeldelser på at jenta trolig ikke hadde det bra i hjemmet der hun bodde og ble funnet død.

Naboen som anmeldte har fortalt til Blekinge Läns Tidning at jenta en gang hadde blåmerker og skader på beina da de møttes i heisen.

- Hun var så mishandlet at hun ikke kunne gå, sier naboen til avisa.

Snakket med datteren dagen før Flere naboer har etter tragedien fortalt at de var var bekymret for både jenta og de to andre barna som bodde i huset.

- Vi har vært litt bekymret for barna i familien. Det lille åtte år gamle jenta måtte gå ut med søppla og vaske klær selv. Jeg har møtt henne i vaskerommet flere ganger. Det føltes ikke riktig at en liten jente må gå alene til vaskerommet, når man tenker på alt det elektriske som finnes der, sier naboen.

Hun skal ha hørt krangling i leiligheten samme kveld som jenta ble funnet skadd.

-Det var et himla liv, men det var bare dem og barna som var hjemme, sa en nabo om dødskvelden. - Det hørtes ut som de kranglet om noe. De snakket med høye stemmer.

Jentas pappa sier han snakket med datteren sin tirsdag, altså dagen før hun døde.

- Hun var glad og sa hun hadde hatt fri fra skolen. Vi snakket ofte på Skype, og hun sa alltid at hun ønsket at vi skulle komme til Sverige, sier han.

Det mistenkte paret er begjært framstilt for varetektstfengsling.

Saken er under etterforskning.

<strong>ETTERFORSKES:</strong> Saken som ryster Sverige er nå under bred etterforskning. Det skal ha kommet inn anmeldelser rundt forholdet i leiligheten allerede før jentas død. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Saken som ryster Sverige er nå under bred etterforskning. Det skal ha kommet inn anmeldelser rundt forholdet i leiligheten allerede før jentas død. Foto: Anna Sunesson / TT / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer