- Datteren anmeldte sine foreldre for trippeldrap

De tre drepte i Pakistan skal være søsterens kjæreste, hans bror og hans far.

PRESSEBRIEF: Politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Seksjons for vold- og seksualforbrytelser orienterte om trippeldrap-siktelsen i dag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
PRESSEBRIEF: Politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Seksjons for vold- og seksualforbrytelser orienterte om trippeldrap-siktelsen i dag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet holdt pressebrief om trippeldrapet i Pakistan på politihuset i Grønland nettopp.

Tre norske statsborgere, et ektepar og en sønn, er siktet for medvirkning til overlagt drap begått i Pakistan.

Samtidig som politiet informerte om saken, ble far, mor og sønnen i familien framstilt for varetektsfengsling.

Ingen av de siktede nordmennene skal ha vært i Pakistan under drapet. De ble pågrepet sent lørdag kveld på en adresse i Furuset i Oslo. Pågripelsen skjedde etter at foreldreparets yngste datter hadde anmeldt sine foreldre.

- Det kom en anmeldelse fra den yngste datteren mot foreldrene, sier advokat Tor Kjærvik.

Kjærvik forsvarer den siktede sønnen. Han var først siktet for trusler mot søsteren, men siktelsen ble i dag utvidet også til medvirkning til drap.

- Han erkjenner straffskyld for den ene trusselen, som skjedde for omtrent et halvt år siden. Han erkjenner ingen kjennskap til drapet, sier Kjærvik.

Begge foreldrene nekter også straffskyld. Den siktede sønnen bodde sammen med foreldrene og ble pågrepet sammen seint lørdag kveld i boligen deres på Furuset i Oslo. De to døtrene i familien bor nå ikke hjemme, etter det Dagbladet forstår.

Det skal ha vært et kjæresteforhold mellom den yngste datteren og en av de drepte pakistanske mennene. De to andre drepte skal være dennes bror og hans far.

Oslo-politiet bekrefter at saken startet med en anmeldelse.

- Oslo politidistrikt fikk informasjon i løpet av helga. Det ble inngitt en anmeldelse her. Den videre etterforskningen førte til en pågripelse og tre personer er siktet, sa Grete Lien Metlid i Oslo-politiet.

- Slik saken er opplyst nå som samsvarer anmeldelsen med hva de nå er siktet for, medvirkning til overlagt drap begått i Pakistan, sier Metlid til Dagbladet.

Politiet understreker at de tre er siktet for medvirkning til drap og at selve drapet etterforskes av pakistansk politi. De tre som er drept er ikke norske statsborgere.

Ifølge Metlid er det ikke er andre mistenkte eller siktede i saken.

Oslo-politiet er ikke bedt om å bistå pakistanske politi og Oslo-politiet har ikke bedt om bistand fra Pakistan.

Ingen av de siktede er kjent for politiet fra før av, ifølge Metlid.