«Datteren din ligger i kjelleren på et rødt hus, sterkt neddopet og med lav puls.»

Denne meldingen fikk Tina Jørgensens mor fra en angivelig synsk person. Problemet var bare at «synet» var feil - og at Torunn Austdal Rasmussen fortsatt har mareritt om det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I alle store forsvinningssaker dukker det opp personer som mener å kunne «se» hvor vedkommende befinner seg. Men spådommene viser seg gang på gang å være ubrukelige.

Noen «syn» er ikke bare fri fantasi, men skaper også forferdelige bilder i hodene til de som leter etter sine kjære. De pårørende etter Tina Jørgensen i Stavanger, Benedicte Maxwell Iversen i Oslo og Jonas Fredbo i Hemsedal, mener at disse tipsene gjorde mer skade enn godt. De vil advare andre som kommer i samme situasjon.

Mens Tina Jørgensen (20) lå drept i en kum på Jæren, strømmet feilaktige tips inn fra påstått synske personer. Det er 20 måneder siden, men fortsatt har Tinas mor mareritt om dem.

- Det verste var tipset om det røde huset. Der skulle Tina ligge i kjelleren, sterkt neddopet og med lav puls, sier Torunn Austdal Rasmussen.

Brant seg fast

Familien angrer på at de hyret en privatdetektiv, som drev med utstrakt bruk av synske.

Tina-drapet

Tina Jørgensen (20) forsvant fra Stavanger sentrum natt til 24. september 2000 etter en mindre uoverensstemmelse med kjæresten. Hun ble funnet død i en avløpskum ved Bore kirke på Jæren en drøy måned seinere, 26. oktober.

I fjor høst ble Tinas kjæreste pågrepet og siktet for drapet. Påtalemyndigheten vurderer nå om det skal tas ut tiltale mot ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer