Datteren fikk feberkrampe - 113 svarte ikke

P4s helikopter-kjendis Andre Eilertsen opplevde enhver fars mareritt. Camilla (2) lå livløs, stiv og uten pust - og på alarmtelefonen fikk han bare feilsignal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fortvilet måtte Eilertsen høre telefonen bli stum, før feilsignalet slo inn. Hans snart to år gamle datter fikk kraftige feberkramper og sluttet å puste da han var alene hjemme med sine to barn torsdag.

Askim-mannen er kjent fra P4 hvor han sender live fra helikopter flere timer daglig. Dessverre tar han ikke helikopteret med hjem etter jobb. Etter to mislykkede forsøk til nødtelefonen 113, turte han ikke annet enn å hive seg i bilen. Casper (2) ble plassert i lekegrinda, og overlatt til besteforeldrene som Eilertsen ringte opp.

41 i feber

- Det er bare drøye fem minutter til sykehuset i Fredrikstad, men jeg kan love deg at det ble lange minutter, sier Eilertsen til Dagbladet.no.

Han la dattera over fanget og holdt en finger inne i munnen hennes for at hun ikke skulle svelge tunga. På sykehuset fikk hun hjelp, og i dag er veslejenta i fin form etter virusangrepet som ga henne 41 i feber. Eilertsen grøsser ved tanken på hva som kunne skjedd.

- Vi har mest lyst å legge saken bak oss, men det er klart vi er nysgjerrige på hva som gikk galt, sier han.

Hadde det ikke vært så kort vei til sykehuset, er han sikker på at Camilla hadde omkommet.

Finner ikke feilen

Etter at Øvre Smaalenene Avis skrev om saken i dag, har alarmsentralen AMK gått gjennom loggene fra torsdag.

- Vi har ikke klart å se at vi har mottatt disse to samtalene, sier avdelingsoverlege Per Weydahl ved AMK-sentralen.

I morgen skal de kontakte Telenor for å be om hjelp med å lokalisere feilen.

- Vi tar dette alvorlig. Folk skal være trygge på å nå gjennom til 113 når de er i nød, sier Weydahl til Dagbladet.no.

Han kjenner ikke til at dette skal å skjedd før, og anbefaler folk å prøve 112 eller 110 dersom 113 svikter - eller den lokale legevakta.

P4-PILOT: Helikopter-reporteren kom ikke gjennom på 113 da datteren falt om. Heldigvis fikk han henne på sykehus i tide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer