- Datteren min er der inne med to små barn

Polititiet til aksjon mot sigøynere i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aktivister har lenket seg fast til inngangen av sigøynerleieren på Dale Farm i Essex for å hindre politiet og myndigheter i å fjerne sigøynerne som illegalt har bosatt seg på området.

DRAMATISK: Denne kvinnen er en av beborerne som i morgentimene ble kastet ut av området ved Dale Farm. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett.
DRAMATISK: Denne kvinnen er en av beborerne som i morgentimene ble kastet ut av området ved Dale Farm. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett. Vis mer

Ifølge den engelske nettavisen Daily Mail, skal det ha blitt kastet raketter og murstein på poltitifolkene som svarte med strømsjokk-pistoler idet utkastelsen ble igangsatt rett etter soloppgang, cirka 30 kilometer vest for London.

Aktivister og støttespillere forsøkte å hindre utkastelsen ved å sette opp barrikader rundt leieren. Beboerne som har okkupert Dale farm i over 10 år holder seg for det meste inne i sin campingvogner.

REDD: - Datteren min er der inne med to små barn, sier denne kvinnen til nyhetsbyrået Reuters.
REDD: - Datteren min er der inne med to små barn, sier denne kvinnen til nyhetsbyrået Reuters. Vis mer

Elektrisiteten i området er slått av og det er satt fyr på minst en campingvogn.

BARRIKADE: Politi fjerner en barrikade som er satt opp utenfor Dale farm. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett.
BARRIKADE: Politi fjerner en barrikade som er satt opp utenfor Dale farm. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett. Vis mer

Til tross for stor motstånd blant aktivistens melder Sky News at politiet kan bevege seg hvor de vil. Politiet startet aksjonen etter flere forsøk på å forhandle med okkupantene.

BRANN: En person kan sees gjennom røyken etter flere branner i sigøynerleieren ved Essex utenfor London etter at politi og myndigheter har satt i gang en aksjon for å fjerne okkupantene fra Dale Farm. Foto: AP Photo / Gareth Fuller.
BRANN: En person kan sees gjennom røyken etter flere branner i sigøynerleieren ved Essex utenfor London etter at politi og myndigheter har satt i gang en aksjon for å fjerne okkupantene fra Dale Farm. Foto: AP Photo / Gareth Fuller. Vis mer

The Guardian melder at rundt 150 opprørspoliti har vært involvert i aksjonen. Samtidig jobber aktivister for å få et hastevedtak på midlertidig å stoppe utkastelsen ved å beskylde politi for unødig voldsom adferd.

BAKGRUNN: Channel 4 har laget en reportasje som tar for seg den 10 år lange juridiske kampen om Dale Farm.

- Datteren min er der inne med to små barn, sier en fortvilet kvinne til nyhetsbyrået Reuters.

Dagbladet følger saken.