Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Datteren min har vært syk siden hun fikk høre at legen var tatt

«Betyr dette at jeg er trygg, mamma?», var det første hun sa. Så knakk hun helt sammen.

TØFT FOR JENTENE: Inger Johanne Reiestad Hansen bistår alle de 23 fornærmede jentene i den såkalte legesaken. Hun sier til Dagbladet at rettssaken er en stor påkjenning for jentene, men at de forstår at de må vitne for at den tiltalte skal bli domfelt. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
TØFT FOR JENTENE: Inger Johanne Reiestad Hansen bistår alle de 23 fornærmede jentene i den såkalte legesaken. Hun sier til Dagbladet at rettssaken er en stor påkjenning for jentene, men at de forstår at de må vitne for at den tiltalte skal bli domfelt. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Det har i dag blitt avspilt tre dommeravhør i Hedemarken tingrett. Tre jenter har forklart seg om hvordan den såkalte helikopterlegen lurte og truet dem til å sende ham nakenbilder

Også moren til et av ofrene fortalte seg i retten. Datteren var 13 år da hun første gang mottok sms, som ble starten på marerittet. Moren visste ingenting før hun fikk en telefon fra politiet i januar.

- Da falt alt på plass. Jeg tenkte, er det derfor vi har hatt en slik datter de siste åra, sa hun i retten. 13-åringen forandret seg totalt på slutten av ungdomsskolen, forteller hun til Dagbladet.

Endret personlighet   - Hun gikk fra å være en aktiv jente som var med på alt til ikke å ville være med på noe. Hun ville ikke være med på noe, gikk i store klær og gjemte seg bort, forteller moren.

Foreldrene spurte henne gang på gang om det var noe som var galt, men hun ville ikke prate med dem.

 - Vi lurte på om hun hadde vært i en venninnekrangel. Vi spurte og spurte, men hun ville ikke si noe. Det må ha vært et helvete for henne. Hun var så redd og følte så mye skyldfølelse.

Ble syk Dagen etter at politiet hadde ringt henne satte hun seg ned med datteren. Hun fortalte at politiet hadde pågrepet en mann og at hun visste om hva som var skjedd.

- Da knakk hun helt sammen. «Betyr dette at jeg er trygg, mamma?» spurte hun meg. Etter det har hun stort sett vært syk. Hun har hatt kyssesyken og har vært innlagt på sykehuset med gjentatte infeksjoner i kroppen. Hun har vært så sliten at du vil ikke tro det, forteller mora, som ikke har gitt opp håpet om å få den gamle datteren sin tilbake.

- Jeg håper at det vil gå bedre når hun vet at hun er trygg, sier hun.

Moren synes det var svært tøft å forklare seg i retten i dag og hadde gruet seg i langt tid. Det var første gang hun så tiltalte.

- Hadde det enda sittet en person der som så ut som han var kriminell, men han så ut som en som kunne sklidd inn over alt, sier hun om den tiltalte legen.