- REKRUTTERTE FOLK TIL ATTENTAT: Coleen LaRosa er siktet for å ha prøvd å rekruttere folk til terrorvirksomhet via blant annet YouTube. Foto: AFP PHOTO / Fox News / SCANPIX
- REKRUTTERTE FOLK TIL ATTENTAT: Coleen LaRosa er siktet for å ha prøvd å rekruttere folk til terrorvirksomhet via blant annet YouTube. Foto: AFP PHOTO / Fox News / SCANPIXVis mer

- Datteren min var i kontakt med «Jihad Jane» og ble hjernevasket

Amerikanske Jamie Paulin-Ramirez (31) pågrepet for attentatplaner mot svenske Lars Vilks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Amerikanske Jamie Paulin-Ramirez (31) skal ha blitt arrestert i Irland i forbindelse med attentatplanene mot den svenske kunstneren Lars Vilks på grunn av en omstridt tegning av Muhammed fra 2007. Seks andre ble denne uka arrestert i forbindelse med saken, melder The Wall Street Journal.

- Jeg er sint på henne nå. Jeg har lyst til å kvele henne, men jeg er bekymret for henne også. Jeg elsker datteren min, sier 31-åringens mor, Christine Mott, til avisa.

- Jeg visste at hun pratet med noen på nettet.. Men hva var det som fikk henne til å snu ryggen til landet sitt, familien sin og hvordan ble hun denne personen? Jeg vet ikke hvorfor. Alt jeg vet var at hun var i kontakt med Jihad Jane, sier Mott til Associated Press.

Hjernevasket«JihadJane» var brukernavnet til amerikanske Colleen La Rose (57) som er siktet for å ha prøvd å rekruttere folk til terrorvirksomhet via blant annet YouTube, i tillegg til attentatplaner.

- De må ha hjernevasket henne, sier 31-åringens mor, som fikk beskjed om pågripelsen fra FBI. Men etterretningsbyråets kontor i Denver vil verken bekrefte eller avkrefte om de har vært i kontakt med familien.

31-åringen skal, i likhet med LaRose, ha vært svært aktiv på nettet. Ifølge The Wall Street Journal skal hun ha postet innlegg på Facebook med titler som «STOP caLLing MUSLIMS TERRORISTS!».

Jamie Paulin-Ramirez skal ha forsvunnet sist september og senere fortalt familien at hun hadde flyttet til Irland med sin seks år gamle sønn og giftet seg med en algerianer hun møtte på nettet.

Paulin-Ramirez' stefar, George Mott, forteller at FBI beslagla datamaskinen hennes sent i september, uten å informere familien om hva de hadde funnet.

«JIHAD JANE:» Colleen LaRosa. Foto: Scanpix
«JIHAD JANE:» Colleen LaRosa. Foto: Scanpix Vis mer

Familien er nå bekymret for barnebarnet, som er plassert i fosterhjem i Irland.

- Vi trenger hjelp til å få ham tilbake. Jeg er bekymret for min datter, men jeg er spesielt bekymret for lillegutten fordi han ikke bør lide på grunn av dette.

Konvertert til islamPaulin-Ramirez skal ha konvertert til islam og begynt å gå med hijab, ifølge familien.

I likhet til LaRose er også hun blond. Politimyndigheter mener LaRose derfor var spesielt interessant for terrorister fordi hun av den grunn kunne bevege seg fritt i Europa.

Siden Vilks i 2007 lagde en tegning av profeten Muhammed som hund, har han levd med drapstrusler hengende over seg. Han tar de nye truslene med ro.

- Jeg skjelver ikke akkurat av skrekk. Jeg har forberedt meg på ulike måter, og jeg har en øks her om noen skulle ta seg inn gjennom vinduet, sier Vilks.

TERRORMÅL: Lars Vilks tegnet i 2007 tegninger av Mohammed. Foto: AFP Photo/Scanpix
TERRORMÅL: Lars Vilks tegnet i 2007 tegninger av Mohammed. Foto: AFP Photo/Scanpix Vis mer