Datteren på ett år døde i glovarm bil

Faren siktet for uaktsomt drap

DØDE I FARENS BIL: En ettåring døde i går etter å ha blitt glemt igjen i farens bil. FOTO: Martin Sylvest Andersen/Scanpix
DØDE I FARENS BIL: En ettåring døde i går etter å ha blitt glemt igjen i farens bil. FOTO: Martin Sylvest Andersen/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Faren som i går glemte sin ett år gamle datter i bilen, og senere fant henne død, er nå siktet for uaktsomt drap skriver Berlingske Tidene.

Tragedien som fant sted rett utenfor København skal ha blitt oppdaget da moren i går ettermiddag kom til barnehagen for å hente datteren, som da ikke var der. Hun ringte til barnets far, og det skal ha vært da det gikk opp for han at noe var svært galt. Da han gikk ned til bilen sin i 15.30-tiden fant han datteren død.

Dehydrert
Faren ble etter avhør i går kveld sendt til Rigshospitalets krisepsykolger, men da med en siktelse i bagasjen, skriver Berlingske Tidene.

Den ett år gamle jenta døde mest trolig av overoppheting og dehydrering, men det endelig svaret på dødsårsaken kommer senere i dag i påvente av obduksjonen.

Gårsdagens tragiske tilfelle er det andre i løpet av en ukes periode, historien fra Danmark er en eksakt gjentakelse av et tilfelle fra Belgia torsdag forrige uke.

Opplevd lignende tilfeller i Norge
Dagbladet snakket i går med Ola Didrik Saugstad som er professor i barnesykdommer ved Rikshospitalet, han advarte da mot å la barna sitte alene i bilen.

- Jeg har selv opplevd at vi har fått inn dehydrerte og overopphetede barn som har sittet i varme biler. Spesielt små barn blir meget fort overopphetet, sa Saugstad som selv har opplevd å ha tatt i mot barn med temperatur på opptil 42 grader.

Man skal aldri la et lite barn sitte alene i bilen om sommeren advarer professoren, hypertermi eller overoppheting kan skje raskt.

FANT DATTEREN DØD: Det var på arbeidsplassens parkering faren fant sin datter på ett år død inne i bilen. (FOTO: JOHN HANSEN/SCANPIX DANMARK)
FANT DATTEREN DØD: Det var på arbeidsplassens parkering faren fant sin datter på ett år død inne i bilen. (FOTO: JOHN HANSEN/SCANPIX DANMARK) Vis mer

- Jo mindre barna er desto raskere tar det, sier Saugstad.

- Ikke la barna sitte alene i bilen
Ola Didrik Saugstad mener det er svært viktig at det rettes oppmerksomhet rundt nettopp dette, hypertermi hos små barn dessverre noe som forekommer altfor ofte.

Ved tilfellet i Danmark og Belgia døde små barn mest trolig av overoppheting og dehydrering.

- Når det gjelder dehydrering så forekommer ikke dette så ofte hos barn, men hos spedbarn så kommer dette fort. Jeg er mer bekymret for hypertermi.

Saugstads råd til alle foreldre i Norge er aldri å la barna bli sittende alene i bilen.

- Jeg vil oppfordre til at man ikke lar barna sitte alene i bilen, selv om man bare skal et lite ærend så kan det fort ta lenger tid.

BARN DØDE I BELGIA: Også i Belgia opplevde et foreldrepar marerittet da deres 11 måneder gamle barn døde av dehydrering etter å ha blitt gjenglemt i bilen. Her bilde av parkeringsplassen der barnet ble funnet død av sin mor.  (FOTO: AFP PHOTO/ PHOTO DIRK WAEM)
BARN DØDE I BELGIA: Også i Belgia opplevde et foreldrepar marerittet da deres 11 måneder gamle barn døde av dehydrering etter å ha blitt gjenglemt i bilen. Her bilde av parkeringsplassen der barnet ble funnet død av sin mor. (FOTO: AFP PHOTO/ PHOTO DIRK WAEM) Vis mer