DATTEREN OVERLEVDE: Fredrik Almqvists datter overlevde ulykken i Härjedalen. Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB scanpix/Privat
DATTEREN OVERLEVDE: Fredrik Almqvists datter overlevde ulykken i Härjedalen. Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB scanpix/PrivatVis mer

Datteren til Fredrik ringte et minutt etter dødsulykka:
- Hun bare skrek og skrek

Barnet til Fredrik Almqvist tok på seg beltet rett før bussen veltet i Härjedalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 07.07 i dag ble det meldt om en bussvelt på E45 mellom Sveg og Fågelsjö i Härjedalen.

Så langt er tre personer meldt døde, mens seks er alvorlig skadd. De tre døde er ungdommer som gikk i åttende klasse ved Ängskolen i Marks kommune.

En av de som var om bord, var datteren til Fredrik Almqvist.

- Impulsen reddet hennes liv

Stina ringte foreldrene bare et minutt etter at ulykka fant sted.

- Hun bare skrek og skrek fullstendig i sjokk, og det tok fem minutter før vi forsto noe som helst, sier Almqvist til Dagbladet om saken tidligere omtalt av Expressen.

Han forteller at det nå står bra til med datteren. Dette etter at hun tok på seg bilbelte kun minutter før ulykka inntraff.

- Den impulsen reddet hennes liv, sier Almqvist, som sier at datteren klatret ut av den ødelagte bussens bakre del etter at den veltet.

ULYKKE: Buss med rundt 50 ungdommer veltet i Härjedalen I Sverige. Minst tre personer skal være døde, og rundt 30 skal være skadd. Video: Expressen TV Vis mer

Takknemlig

Nå er Almqvist og moren til Stina på vei til sykehuset datteren befinner seg på.

Faren er kjempetakknemlig for den innsatsen helsepersonell har gjort for datteren.

Nå sender han varme tanker til de andre involverte i ulykka. Blant barna som ble rammet, er ti av spillerne på basketballaget Almqvist trener.

- Jeg ber for dem, sier Fredrik Almqvist til Dagbladet.

Hentet inn ekstra ressurser

Det er hentet inn store ekstraressurser for å ta hånd om de skadde etter ulykka.

Politiets pressevakt Marie Andersson opplyste tidligere i dag til Dagbladet at busspassasjerene ble sendt til tre ulike sykehus - i Östersund, Falund og Mora.

- Sykehuset i Östersund er forberedt på en krisesituasjon, sa Gun Råberg Kjellerstrand, kommunikasjonssjef ved Region Jämtland Härjedalen, kort tid etter at ulykka ble kjent.

Kriseteam og åpen skole

Kirkene i Skene holder i dag åpent for pårørende og andre som trenger støtte. Det samme gjør Ängskolan der mange av passasjerene er elever.

I tillegg har Marks kommune satt i sammen et kriseteam.

Kommunalråd Tomas Johansson sa tidligere i dag at samtlige av kommunens ansatte var tilgjengelige i forbindelse med ulykka.

- Det er det mest fryktelige som kunne ha hendt, og de som rammes er barn. Vi tenker virkelig på dem og de pårørende, uttalte Johansson overfor Dagbladet.