Datteren var bare sju da hun døde av meslinger. Nå går Roald Dahls rørende brev verden rundt

- Det er nesten kriminelt å ikke vaksinere barnet ditt.

KNUST: Roald Dahl ble ifølge den nye autoriserte biografien om hans liv, «Storyteller», knust av datteren Olivias (7) død i 1962. Et brev han skrev om viktigheten av meslingvaksiner 26 år etter går nå verden rundt som følge av et meslingutbrudd og de mange vaksinemotstanderne i USA.
Arkivfoto: Odd H. Anthonsen/Dagbladet
KNUST: Roald Dahl ble ifølge den nye autoriserte biografien om hans liv, «Storyteller», knust av datteren Olivias (7) død i 1962. Et brev han skrev om viktigheten av meslingvaksiner 26 år etter går nå verden rundt som følge av et meslingutbrudd og de mange vaksinemotstanderne i USA. Arkivfoto: Odd H. Anthonsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norsk-britiske forfatteren Roald Dahl, er kanskje mest kjent for sine lystige barnebøker.

Han opplevde imidlertid en forferdelig, personlig tragedie da hans datter Olivia Dahl døde av sykdommen meslinger i 1962.

Det tok Roald Dahl 26 år å skrive om tragedien i et åpent brev. Nå er brevet, skrevet to år før Dahls død i 1990, virkelig kommet fram i lyset etter et nylig meslingutbrudd i USA.

Motstandere Det er totalt påvist 74 tilfeller av meslinger i California, i tillegg til 14 i andre stater på USAs vestkyst og i Mexico

De fleste av tilfellene kan spores tilbake til et utbrudd som startet i Disneyland, trolig brakt til USA av en smittet person fra utlandet. Utbruddet har fornyet debatten om den såkalte antivaksinebevegelsen, der enkelte foreldre nekter å vaksinere sin barn fordi de frykter bieffekter av vaksiner.

Bevegelsen fikk vind i seilene av et rykte om at vaksiner kunne føre til autisme, en teori som for lengst er avvist, skriver NTB.

Roald Dahls datter døde av meslinger i 1962, vaksinen som kunne forhindret sykdommen, kom ifølge CBS News ut i 1963.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer