Dave vant over en milliard i lotto. Da sønnen brukte 12 millioner på en måned, ble det bråk

Måtte i retten.

STORPREMIE: Dave Dawes sammen med sin kone Angie. Her poserer de med sjekken på mer enn 100 millioner britiske pund. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
STORPREMIE: Dave Dawes sammen med sin kone Angie. Her poserer de med sjekken på mer enn 100 millioner britiske pund. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I utgangspunktet bør det bli sett på som en gledens stund når en person i din nærmeste familie vinner den virkelig store Lotto-premien.

For britiske Dave Dawes skulle det vise seg å rive familien hans sønder og sammen.

Ikke nok

I 2011 ble det kjent at Dawes hadde vunnet over 101 millioner pund i EuroMillions-lotteriet. I dagens kurs tilsvarer dette i overkant av 1,1 milliarder norske kroner.

Han og kona Angie Dawes var i det gavmilde hjørnet, og delte rundhåndet ut til sine nærmeste venner og familie. Daves 32 år gamle sønn Michael var blant personene som i løpet av en toårsperiode fikk omlag 17 millioner kroner.

Men dette var tydeligvis ikke nok.

Ifølge The Guardian slepte han nå faren og stemoren for retten da han mente de burde forsørge ham og kjæresten økonomisk resten av livet.

I retten sa Michael at han opplevde de to som «arrogante» og «lite gavmilde», og at de krevde at folk i deres omgangskrets skulle spesialbehandle dem på grunn av formuen deres.

Sa opp jobben

Det kom derimot også fram i retten at Michael først hadde fått tolv millioner kroner. Disse skal han ha brukt opp på en måned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer