STORPREMIE: Dave Dawes sammen med sin kone Angie. Her poserer de med sjekken på mer enn 100 millioner britiske pund. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
STORPREMIE: Dave Dawes sammen med sin kone Angie. Her poserer de med sjekken på mer enn 100 millioner britiske pund. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB ScanpixVis mer

Dave vant over en milliard i lotto. Da sønnen brukte 12 millioner på en måned, ble det bråk

Måtte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I utgangspunktet bør det bli sett på som en gledens stund når en person i din nærmeste familie vinner den virkelig store Lotto-premien.

For britiske Dave Dawes skulle det vise seg å rive familien hans sønder og sammen.

Ikke nok

I 2011 ble det kjent at Dawes hadde vunnet over 101 millioner pund i EuroMillions-lotteriet. I dagens kurs tilsvarer dette i overkant av 1,1 milliarder norske kroner.

Han og kona Angie Dawes var i det gavmilde hjørnet, og delte rundhåndet ut til sine nærmeste venner og familie. Daves 32 år gamle sønn Michael var blant personene som i løpet av en toårsperiode fikk omlag 17 millioner kroner.

Men dette var tydeligvis ikke nok.

Ifølge The Guardian slepte han nå faren og stemoren for retten da han mente de burde forsørge ham og kjæresten økonomisk resten av livet.

I retten sa Michael at han opplevde de to som «arrogante» og «lite gavmilde», og at de krevde at folk i deres omgangskrets skulle spesialbehandle dem på grunn av formuen deres.

Sa opp jobben

Det kom derimot også fram i retten at Michael først hadde fått tolv millioner kroner. Disse skal han ha brukt opp på en måned.

Han skal også ha sagt opp sin godt betalte IT-jobb, og forbruksfesten hans endte med at han satte seg i gjeld. Han skal ha brukt over 300 000 kroner i måneden, deriblant mer enn 10 000 kroner i uka på matvarer.

Dave og Angie gikk med på å betale Michael ytterligere fem millioner for å kvitte seg med gjelden, men gjorde det samtidig ettertrykkelig klart at han ikke kunne forvente noe mer etter det.

Michael derimot hørte ikke etter, og skal så ha møtt opp i bursdagen til Angie. Her krevde han ytterligere 60 millioner kroner, og skal samtidig ha skjelt ut både far og stemor.

Etter det har det vært en isfront mellom de to partene før retten nå behandlet saken.

Ikke medhold

Men der Michael kanskje hadde hatt forhåpninger om å sikre seg noen millioner til, var retten klokkeklar på at de ikke ville støtte kravet.

- Det er ingen grunn til at et rasjonelt tenkende menneske skal kunne konkludere med at han kan kreve penger hver gang han ønsker det, sa dommer Nigel Gerald.

Han mente også at Michael allerede har fått rikelig med penger.

- Michael fikk penger nok til å leve et komfortabelt liv, men den muligheten grep han ikke. Derfor avviser jeg kravet hans.

MILLIONÆR: Ti nordmenn i en andelsbank vant til sammen 275 millioner kroner. Her får de den hyggelige telefonen fra Norsk Tipping. Video: Norsk Tipping Les saken her: http://www.dagbladet.no/nyheter/nordmenn-vant-275-millioner-i-vikinglotto/67500348 Vis mer