Politiet:

- David (16) tok partydop på festival - døde

David Celino (16) tok det politiet mener er MDMA. Dødsfallet etterforskes.

DØDE: David Celino hadde sett fram til musikkfestivalen hele sommeren, ifølge familien. Foto: Handout
DØDE: David Celino hadde sett fram til musikkfestivalen hele sommeren, ifølge familien. Foto: Handout Vis mer
Publisert

16 år gamle David Celino fra Worsley i Manchester døde etter at han angivelig tok rusmiddelet ecstasy under Leeds Festival i England.

Musikkfestivalen ble avholdt i Bramham Park fra fredag 26. til søndag 28. august.

Ifølge The Telegraph antar politiet at tenåringen tok en MDMA-pille de beskriver som «grå eller svart og avlang». Gutten skal ha tatt rusmiddelet lørdag kveld.

- Vakker, uavhengig og varm

Klokka 22.00 samme kveld ble 16-åringen fraktet til det medisinske teltet på festivalområdet.

Søndag morgen ble Celino erklært død på sykehuset, opplyser West Yorkshire-politiet.

- Vår David var en vakker, uavhengig og varm person som hver dag levde livet 110 prosent. Han elsket å bruke tid på å nyte musikk med vennene sine, sier guttens familie i en uttalelse, gjengitt av Sky News.

Videre forteller 16-åringens pårørende at Celino ønsket å studere informatikk ved et av de beste universitetene.

- Leeds Festival var sommerens høydepunkt for ham. Til syvende og sist ble livet hans tatt på den mest urettferdige, grusomme og forferdelige måten. Vi er ødelagte, sier familien.

Venter på obduksjonsrapport

Dødsfallet er under etterforskning av West Yorkshire-politiet.

- Våre tanker går til den avdøde guttens familie. Vi har personell som hjelper familien i denne vanskelige tiden, sier assisterende politimester Catherine Hankinson, gjengitt av The Telegraph.

FOLKEHAV: Omkring 75 000 mennesker besøker Leeds Festival årlig. Bildet er tatt søndag 28. august. Foto: Danny Lawson/Pa Photos
FOLKEHAV: Omkring 75 000 mennesker besøker Leeds Festival årlig. Bildet er tatt søndag 28. august. Foto: Danny Lawson/Pa Photos Vis mer

Videre opplyser hun om at selv om den eksakte dødsårsaken ennå ikke er fastslått, har politiets undersøkelser på stedet avdekket at gutten hadde tatt det sentralstimulerende rusmiddelet MDMA.

- På dette tidspunktet antas dette å være en isolert hendelse, ettersom vi ikke har mottatt noen liknende rapporter. De som bruker et rusmiddel som ikke er forskrevet av lege, kan aldri være sikre på innholdet og risikoen forbundet med å ta stoffet, sier Hankinson.

Jobber tett med politiet

Det britiske selskapet Festival Republic, som blant annet eier Leeds Festival, sier til avisa at de jobber tett med West Yorkshire-politiet, og at de tar alle hendelser med mistanker om narkotikabruk på alvor.

- Vi er virkelig lei oss for over denne tragedien, og våre tanker går til familien på dette tidspunktet, sier administrerende direktør Melvin Brenn.

Samtidig understreker han viktigheten av sikkerhet og velvære.

- Det er alltid vår absolutte prioritet for våre festivalgjengere. Vi minner om at det ikke finnes noen trygg måte å ta forbudte stoffer på, og det finnes ingen trygge forbudte stoffer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer