David (29) så en motorsyklist krasje uten hjelm - budskapet hans har rørt hundretusner

- Bare ta på den jævla hjelmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): David Hine (29) ville egentlig bare minne sine egne venner på hvor viktig det er å bruke hjelm når de er ute og kjører motorsykkel. Nå er buskapet sett av over en halv million.

Hine var i april vitne til at en mann krasjet på motorsykkel. Selv var han den første på ulykkesstedet.

Mannen kjørte en Harley-Davidson og havnet i skvis med en SUV. Det hele endte med at mannen ble kastet av sykkelen og tvers over tre kjørefelt - uten hjelm.

Se Hines rørende beskjed til andre syklister i videoen øverst i saken.

I løpet av videoen kan ikke Hine annet enn å ta til tårene. Mannen var bevisstløs da han ankom stedet og det er ikke kjent hvordan det gikk med ham.

- Bare ta på den jævla hjelmen, sier Hine i videoen.

- Jeg mistet en venn på denne måten og jeg ville at folk skulle se hvor seriøst det faktisk er. Mange tenker ikke på hvor ille det faktisk kan gå, bare at det går fint å kjøre uten hjelm, forteller Hine til Dagbladet.

Han ønsket å spre budskapet, selv om han er klar over at det sannsynligvis ikke kommer til å føre til at alle plutselig tar på seg hjelmen.

- Forhåpentligvis kan det påvirke noen til å kjøre mer forsiktig. I beste fall tar flere på seg hjelm, sier han.

Poenget med videoen var å vise det hele fra et annet perspektiv.

- Du får se hvordan det føles for personen som ankommer ulykkesstedet og prøver å redde deg, fordi du ikke har brukt hjelm, forteller Hine.

Nå har han fått massiv respons. Over en halv million har sett videoen på Facebook. På YouTube nærmer den seg 200 000 visninger.

- Jeg forventet ikke at det skulle bli så stort som det gjorde, sier han.