USA

David (57) har fått grisehjerte

David Bennett (57) måtte velge mellom den banebrytende transplantasjonen og døden. Nå er han verdens første menneske med et genmodifisert grisehjerte.

HJERTETRANSPLANTASJON: Kirurg Bartley Griffith og pasient David Bennett (57) poserer her i forkant av transplantasjonen av det genmodifiserte grisehjertet ved University of Maryland Medical Center i Maryland, USA. Foto: University of Maryland School of Medicine/ Reuters / NTB
HJERTETRANSPLANTASJON: Kirurg Bartley Griffith og pasient David Bennett (57) poserer her i forkant av transplantasjonen av det genmodifiserte grisehjertet ved University of Maryland Medical Center i Maryland, USA. Foto: University of Maryland School of Medicine/ Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

David Bennett (57) er det første mennesket som har fått operert inn et genmodifisert hjerte fra en gris. Det skriver blant andre New York Times og AP.

57-åringen har en livstruende hjertesykdom, og valget sto mellom det eksperimentelle inngrepet og døden.

- Jeg vil leve. Jeg vet at det er et sjansespill, men det er min siste sjanse, sa Bennett før operasjonen, ifølge University of Maryland School of Medicine.

Det åtte timer lange inngrepet fant sted i delstaten Maryland fredag. Den banebrytende operasjonen gir nå håp til hundretusenvis av pasienter med sviktende organer.

Fortsatt håp

- Det skaper puls, det skaper trykk, det er hjertet hans, sier direktøren for sykehusets hjertetransplantasjonsprogram Bartley Griffith, som utførte operasjonen.

Han forteller at pasientens tilstand, hjertesvikt og uregelmessige hjerterytme, gjorde at Bennett ikke var kvalifisert for en menneskelig hjertetransplantasjon, eller en hjertepumpe.

Det er for tidlig å fastslå om transplantasjonen har vært vellykket, men sykehuset opplyser at 57-åringen har det bra mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer