David Banach (38) siktet på fly med laser

Skyldte på datteren (7). Risikerer 25 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) En mann er tiltalt for å midlertidig ha gjort to piloter blinde, etter at han så på stjernene sammen med sin syv år gamle datter.

David Banach er den første personen som er arrestert, etter at det er blitt rapporter om flere liknende tilfeller hvor laserstråler har truffet fly, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Skyldte på datteren

FBI poengterer at hendelsen ikke blir sett på som terror, men kaller handlingen til Banach som dum og skjødesløs.

Banach innrømmer at han pekte laserstrålen mot et fly og et helikopter forrige uke. Først la han imidlertid skylden på datteren, og sa at det var hun som rettet laserstrålen mot helikopteret.

Flyet, med seks personer om bord, var på vei mot landing da en grønn lysstråle traff frontruta tre ganger i 3000 fots høyde. De to pilotene ble blindet en kort periode, men klarte til slutt å få flyet sikkert ned.

To dager senere ble et helikopter som undersøkte hvor strålen kom fra også truffet.

- Satte mange liv i fare

Banachs advokat, Gina Mendola-Longarzo, sier at hennes klient bare brukte en håndholdt laser som han kjøpte på internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer