David Banach (38) siktet på fly med laser

Skyldte på datteren (7). Risikerer 25 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En mann er tiltalt for å midlertidig ha gjort to piloter blinde, etter at han så på stjernene sammen med sin syv år gamle datter.

David Banach er den første personen som er arrestert, etter at det er blitt rapporter om flere liknende tilfeller hvor laserstråler har truffet fly, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Skyldte på datteren

FBI poengterer at hendelsen ikke blir sett på som terror, men kaller handlingen til Banach som dum og skjødesløs.

Banach innrømmer at han pekte laserstrålen mot et fly og et helikopter forrige uke. Først la han imidlertid skylden på datteren, og sa at det var hun som rettet laserstrålen mot helikopteret.

Flyet, med seks personer om bord, var på vei mot landing da en grønn lysstråle traff frontruta tre ganger i 3000 fots høyde. De to pilotene ble blindet en kort periode, men klarte til slutt å få flyet sikkert ned.

To dager senere ble et helikopter som undersøkte hvor strålen kom fra også truffet.

- Satte mange liv i fare

Banachs advokat, Gina Mendola-Longarzo, sier at hennes klient bare brukte en håndholdt laser som han kjøpte på internett.

- Han forsøkte ikke skade flyet eller noen personer, sier hun.

FBI-agenten Joseph Billy sier at tiltalte ikke bare satte livet til folk i flyet i fare, men også alle dem som oppholdt seg på bakken i det tett befolkede området.

Dersom han dømmes, risikerer han opp mot 25 år i fengsel.

- SATTE LIV I FARE: FBI mener David Banach satte mange liv i fare da han lekte med datteren.