- David Cameron er «en vits»

Muammar Kadhafis sønn Saif mener Storbritannias statsminister bare prøver å leke helt.

KLAR TALE: David Cameron er den vestlige statslederen som har vært klarest i sin retorikk om å bruke militærmakt mot Libya. Foto: EPA/Ben Stansall/Scanpix
KLAR TALE: David Cameron er den vestlige statslederen som har vært klarest i sin retorikk om å bruke militærmakt mot Libya. Foto: EPA/Ben Stansall/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Saif Kadhafi, diktator Muammar Kadhafis mest framtredende sønn, går i et intervju med Sky kraftig ut mot Vesten, og spesielt Storbritannias statsminister David Cameron.

Cameron har tatt til orde for å bruke militærmakt mot Libya, der diktatorens styrker har gått brutalt til verks mot demonstranter som forsøker å oppnå en revolusjon lik det vi har sett i Egypt og Tunisia.

Fnyser Saif Kadhafi betegner Camerons tilnærming som «en vits».

- Vi hører ikke på ham, sier Saif Kadhafi, som betegner truslene om maktbruk som «uakseptable».

- Han prøver bare å være en helt, fnyser han om Storbritannias statsminister.

Cameron har uttalt at han ikke utelukker bruk av militære midler, fordi han mener man ikke kan tolerere et regime som bruker militære midler mot sitt eget folk.

Ikke redd Saif er selv utdannet i Storbritannia, men tar sterk avstand fra rapportene i vestlige medier om at presidentens styrker er i ferd med å miste grepet øst i Libya.

- Vi er ikke redde. Nå er fokus på å opprettholde fred og sikkerhet, sier diktatorsønnen.

Også USAs FN-ambassadør Susan Rice får også gjennomgå i det eksklusive intervjuet med Sky.

KRIGER: Saif Kadhafi fotografert mens han maner sin fars støttespillere til dyst. I hendene har han tilsynelatende et Kalasjnikov-gevær. Foto: Reuters/Youtube/Scanpix
KRIGER: Saif Kadhafi fotografert mens han maner sin fars støttespillere til dyst. I hendene har han tilsynelatende et Kalasjnikov-gevær. Foto: Reuters/Youtube/Scanpix Vis mer

- Frøken Rice er ikke fra Libya. Derfor har ikke hun noenting med å snakke om Libya, slår Saif Kadhafi fast.

Innsats Rice har uttalt at Muammar Kadhafi ikke var egnet til å styre landet lengre.

Samtidig har Rice' regjering sendt to marinefartøyer på vei gjennom Suezkanalen med kurs for Libya. De to skipene, som ifølge NTB har med seg 800 US Marines-soldater, en flåte med helikoptre og medisinsk utstyr.

Skipene kan brukes både i humanitære oppdrag og i militære operasjoner. De to fartøyene seilte inn i Suezkanalen fra Rødehavet tidlig om morgenen onsdag, og er i Middelhavet i løpet av 14-16 timer. USA har imidlertid vært skeptiske til en flyforbudssone over Libya, mens Kina, Russland og Frankrike er skeptiske til all militær inngripen.

STØTTER SIN FAR: Saif al-Islam Muammar Kadhafi tordner mot Vesten. Foto: Epa/Sabri Elmhedwi/Scanpix
STØTTER SIN FAR: Saif al-Islam Muammar Kadhafi tordner mot Vesten. Foto: Epa/Sabri Elmhedwi/Scanpix Vis mer