David Cameron:

David Cameron trekker seg fra Parlamentet

To og en halv måned etter at han gikk av som statsminister.

TREKKER SEG: Tidligere statsminister i Storbritannia, David Cameron, trekker seg fra parlamentet etter sommerens Brexit-nederlag. Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG: Tidligere statsminister i Storbritannia, David Cameron, trekker seg fra parlamentet etter sommerens Brexit-nederlag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Storbritannias tidligere statsminister David Cameron trekker seg fra Parlamentet.

I en uttalelse mandag sier Cameron at han ikke lenger tror det er mulig for en tidligere statsminister å være vanlig parlamentsmedlem uten å ta oppmerksomhet bort fra regjeringen.

Han legger til at etterfølgeren Theresa May har hatt en storartet start på sin periode som regjeringssjef.

Cameron trakk seg som statsminister i juli etter at et flertall av britene hadde stemt nei til EU. I likhet med May tilhører han Det konservative partiet, og han representerer valgkretsen Witney i Oxfordshire.

Det må nå holdes suppleringsvalg i kretsen for å erstatte Cameron, men tidspunktet er foreløpig ikke satt.

Da Cameron gikk av, opplyste han at han ville fortsette som representant i Parlamentet. Så langt har han ikke sagt noe om hvilke framtidsplaner han har nå som han har ombestemt seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer