David Cameron vil kutte stønaden til overvektige hvis de nekter å gå ned i vekt

Fedme koster Storbritannias helsevesen 66 milliarder årlig.

FEDME:  David Cameron, Storbritannias statsminister, vil kutte stønaden til personer som er arbeidsledige på grunn av fedme. Foto: NTB Scanpix
FEDME: David Cameron, Storbritannias statsminister, vil kutte stønaden til personer som er arbeidsledige på grunn av fedme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Overvektige briter som nekter å gå ned i vekt kan få stønaden sin kuttet eller stoppet hvis Storbritannias statsminister David Cameron får det som han vil.

Avisa The Independent mener nemlig å vite at Cameron snart vil annonsere et velferdskutt som vil ramme personer som er arbeidsledige på grunn av fedme og i dag mottar stønad på om lag 13 000 kroner i måneden.

- Oppsøk hjelp Ifølge avisa er målet med velferdskuttet å få flere overvektige personer til å oppsøke hjelp til å gå ned i vekt.

- Vi må se på hva vi gjør når folk ganske enkelt sier nei takk og nekter å ta i mot hjelp, men forventer at skattebetalerne fortsetter å finansiere deres stønad, vil Cameron si når han skal annonse planen, ifølge The Independent.

Fedme er blitt et økende problem i Storbritannia, og koster det nasjonale helsevesenet fem milliarder pund hvert år, om lag 66 milliarder norske kroner, omregnet etter dagens kurs. For økonomien som helhet skal fedme koste Storbritannia rundt 27 milliarder pund, 358 milliarder norske kroner, ifølge landets helsedepartement.

25 prosent er overvektige Om lag en fjerdedel av den voksne britiske befolkningen og 15 prosent av barn karakteriseres som overvektige, ifølge The Telgraph, som også omtaler saken.

- I løpet av de neste fem årene vil jeg se mange flere personer i arbeid og ikke på stønad, kommer han til å si videre ifølge The Telegraph.

Bakgrunnen for den nye politkken er en stor rapport om velferdssystemet som britiske myndigheter har bestilt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer